Ugye hogy félreérthetően van megfogalmazva?!
Most fejeztem be a CE kategóriás kreszt. Az egyik próbavizsgán volt egy kérdés:
A 20-as sor első oszlopban a kérdés, utánna a helyes válasz és azután, hogy mit jelöltem meg.
Tudtam hogy becsapós kérdés lesz, hisz sokan keverik a figyelmeztető és a megkülönböztető jelzést. Na, mondom fasza, engem aztán nem vernek át, de nem tudtam eldönteni, hogy a kérdéstben hogy gondolták. Most én hajtok fel a pályára, vagy a figyelmeztető fényjelzést használó jármű? Mert ugye nem mindegy... Én bejelöltem, hogy igen, minden esetben.🤷♂️
Ha te hajtasz fel a pályára, akkor neked tuti van Elsőbbségadás köteleződ, így minden esetben minden a pályán haladó részére elsőbbséget kell adnod, függetlenül attól, van-e bármilyen jelzése. Szóval ha így értelemznénk, akkor a kérdés nem is lenne kérdés, így aztán felesleges lenne feltenni – nem is szoktak ilyet feltenni.
Így marad az az értelmezés, hogy ő hajt fel a pályára, akkor meg neki kell elsőbbséget adnia a "mackósajt" miatt, feltéve, hogy csak figyelmeztető jelzése van, nem megkülönböztető. Így már nagyon is van értelme feltenni a kérdést, hiszen egy nagyon is fontos részlet ismeretét célozza felmérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!