Brazíliában mennyire értik meg a spanyol nyelvet?
Figyelt kérdés
Brazíliában portugálul beszélnek. A spanyolt megértik?2022. jún. 5. 13:48
2/10 anonim válasza:
Olasz ismerősöm tökéletesen megérti őket és fordítva, olasz nyelven.
3/10 anonim válasza:
Megértik. Spanyol és portugál anyanyelvűek el tudnak beszélgetni úgy, hogy mindegyik a saját nyelvén beszél. Nem 100%-os a megértés, de simán eldumálnak.
4/10 anonim válasza:
Ki az a nagyonhülye aki a 2-es választ pirosra jelölte?
Talán jobban tudja mint én?
Talán ismeri az olasz barátomat és beszélgettek Brazíliáról ahova évek óta rendszeresen jár ki nyaralni?
Mennyi primitív van itt, aki azt hiszi jobban tud mindenkinél mindent!
5/10 A kérdező kommentje:
Nem az olasz nyelvről szólt a kérdés.. Ki kérdezte, hogy egy olasz megérti-e a brazíliában élő embereket és fordítva?
2022. jún. 5. 18:09
6/10 A kérdező kommentje:
Brazíliában
2022. jún. 5. 18:10
8/10 anonim válasza:
A spanyolok nem igazán értik a portugált, sokkal közelebb áll a spanyolhoz az olasz, velük kényelmesen el tudnak beszélgetni.
9/10 anonim válasza:
Kérdező, kb. pont annyira értik, mint te a lengyelt, vagy a cseh nyelvet.... Magyarul semennyire.
10/10 anonim válasza:
Ha akarják, megértik. Tanultam franciát, olaszt, spanyolt, portugált, 12 éve élek ezekkel a nyelvekkel. A francia egy kicsit másabb, de annyi hasonlóság van az újlatin nyelvek között, hogy ugyanúgy meg lehet érteni a másikat, ahogy pl. az ukrán érti az oroszt. Nekem igazából elég volt egyszer megtanulni a szabályokat meg az igéket, főneveket, a másik 3 nyelv lényegében csak ismétlés volt. Itt a román az, ami nagyon nem illik bele a kölcsönös megértésbe, hiába ugyanaz a nyelvcsalád. Nyilván nem 100%-ban megy nekik, mert akadnak főneveket, amik nem hasonlóak, de a legtöbb dolog igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!