Hogy van angolul az, hogy "becsapott engem" vagy "átvert engem"?
Cheat-et nem csak a megcsalásra mondják. Pl.:
The insurance companies were found to be cheating consumers.
Many of the small investors felt that they had been cheated by the sudden reduction in interest rates.
Deceive:
The company deceived customers by selling old computers as new ones.
They deceived us into thinking they would come back later with our money.
Kerdezo, adnak neked jo par helyes valaszt, peldakkal, te meg “nem is tudom “.
Get lost, troll.
6.: a "nem is tudom"-ot még a 4. 5. telitalálatok előtt írta, a nagyon szótárízű, google-szerű megoldásokra, és én meg tudom érteni.
Ahogy nyelvész professzorom mondta ilyenkor, jó, jó, hát szótáram nekem is van, de hogy mondják élő emberek, hogy ugyanazt jelentse?
(Tényleg volt szótárja, ő írt egyet.) :D
#7,
Ket helyes valaszt kapott, miutan elkezdett nemistudomozni.
mert szerintem nem helyesek, jol irja a 7-es, nagyon szotarszagu illetve a kontextus sem stimmel. Let down - cserben hagyni, cheat - csalni, amit irt szoveget magyarul ugy lenne hogy “a ceg kicsalta az emberek penzet”. A tricked me inkabb tettleges atveresnek hangzik, a fooled me meg bolondá tett. Azert magyarban sem veletlen beszelunk valasztekosan, mert minden szo adott kontextusba illik.
En arra voltam kivancsi, hogy aki igerget szoban, de vegul nem ugy vagy az ellenkezojet cselekszi, azt hogy mondjak. De ha erre magadtol nem jottel ra mi is a gondom, akkor te neked se lehet nagy angol tudasod, de talan meg magyar se, vagy csak kicsit nehez a felfogasod, de akkor meg olvasgasd at sokszor hogy leessen. Es tavol aljon tolem a bunkozas, de te kezdted a hulye hisztiddel ember.
De most hogy ezt tisztaztuk johetnek az ertelmes emberek, az ilyen bohocok meg kimeljenek, koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!