Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit szoolnaatok egy ilyen...

Mit szoolnaatok egy ilyen helyesiiraasi reformhoz?

Figyelt kérdés
Mivel az informatikaaban nincs egyseeges, mindenki aaltal hasznaalt karakterkoodolaasi szabvaany, az eekezetes betuuek meeg mindig sok helyen rosszul jelennek meg. Ha jool jelennek meg, abban pedig rengeteg munkaajuk van a fejlesztooeknek (tudom, mert een is az vagyok). Szerintem a hosszuu magaanhangzookat duplaazni kellene, az ö, ő, ü, ű helyett pedig betuuekombinaaciookat hasznaalni. Ettooel egyseegesebb is lenne a helyesiiraas, hiszen a maassalhangzooknaal most is ezt csinaaljuk.
2022. máj. 6. 08:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
10: Nem tudom, miről beszélsz. A Microsoft-nál az UTF-8 az alapértelmezés kb mindenhol. Az csak a betűtípus-fejlesztők sara, hogy sok betűtípusból hiányzik az ő és az ű. Az meg a felhasználok nemtörődömsége, hogy képesek ilyen betűtípust használni még akár nyomtatott kiadványokban is.
2022. máj. 6. 18:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Van rá szabvány, az Unicode szabvány.

Ha neked gondot okoz a használata, akkor válts szakmát.

Egy másik programozó

2022. máj. 6. 23:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Természetesen ismerem az Unicode-ot, de messze nem mindenki követi, ahogy már írtam.
2022. máj. 7. 07:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
13: ki nem követi?
2022. máj. 7. 19:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik programozónak ez akkora kihívás, annak ott a lehetőség, hogy elmenjen angol nyelvterületre dolgozni.
2022. máj. 8. 14:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15: De van annyi más szép szakma is :D
2022. máj. 8. 14:37
 17/17 anonim ***** válasza:
66%
K.urvaaara nem tecene!!!
2022. máj. 10. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!