Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit szoolnaatok egy ilyen...

Mit szoolnaatok egy ilyen helyesiiraasi reformhoz?

Figyelt kérdés
Mivel az informatikaaban nincs egyseeges, mindenki aaltal hasznaalt karakterkoodolaasi szabvaany, az eekezetes betuuek meeg mindig sok helyen rosszul jelennek meg. Ha jool jelennek meg, abban pedig rengeteg munkaajuk van a fejlesztooeknek (tudom, mert een is az vagyok). Szerintem a hosszuu magaanhangzookat duplaazni kellene, az ö, ő, ü, ű helyett pedig betuuekombinaaciookat hasznaalni. Ettooel egyseegesebb is lenne a helyesiiraas, hiszen a maassalhangzooknaal most is ezt csinaaljuk.
2022. máj. 6. 08:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Nekem az is jó, ha csak kirúgják azokat a fejlesztőket, akik nem tudnak ékezetes betűket kódolni.
2022. máj. 6. 08:15
 2/17 B2man ***** válasza:
100%
Viccnek is rossz...
2022. máj. 6. 08:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne alternatív megoldás arra az esetre, ha csak az angol ábécé betűi állnak rendelkezésre.
2022. máj. 6. 08:22
 4/17 anonim ***** válasza:
92%

Régen a telexen így volt szokás használni - de rég túlhaladta a kor.

Ékezet nélkül is érthetőek a szavak, az e-mailezés hőskorában így használtuk.

2022. máj. 6. 08:40
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A taaviratot maar reegen feltalaaltaak.

Most, nemrég szűnt (szuunt? szuent? És ez most pontosan mit is jelent az ú,ü,ű betűk közül?) meg.

Te is Explorert használsz?

2022. máj. 6. 08:49
 6/17 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Alaaaall, beeerkezik, ueueraallomaas, tényleg vicces lenne.
2022. máj. 6. 09:43
 7/17 anonim ***** válasza:
94%
Mit csinálsz a cirill betűkkel, kanjival, hiraganával, katakanával, indiai és más írásjelekkel, pajtás? Hogy csak a durvább példákat említsem, mert ugye nem csak a mi magyar ábécénk ékezetes betűi léteznek, van még egy pár más nyelvben egyéb ékezetes betű is.
2022. máj. 6. 11:14
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem amennyi fizetést kapnak a fejlesztők, nyugodtan dolgozhatnak kicsit az ékezetek megjelenítésén.
2022. máj. 6. 12:11
 9/17 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%
UTF-8 / Unicode? Hallottál már róluk "fejlesztőként"? :D
2022. máj. 6. 13:05
 10/17 A kérdező kommentje:
Hallottam, és arról is, hogy a Micro$oft tojik erre a szabványra is.
2022. máj. 6. 13:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!