Hogy lehet ket idegen nyelvet szinten tartani?
Szeretnek raerositeni a nemetemre, az angolt viszont folyekonyan beszelem.
Felek hogy ha refekszem a nemetre akkor az angolom jelentosen romlik.
Van itt kozuletek olyan aki ket vagy tobb idegen nyelvet folyekonyan beszel (nem muszaj angolt es nemet)?
Ha használod, akkor nem fog romlani, ha nem használod, akkor romlani fog. Mindegy hogy közben tanulsz-e másik nyelvet.
Szerintem napi negyedóra használat elég a szintentartáshoz, angolból azt meg nem nehéz összeszedni ha csak általános tájékozódásra használod is.
Folyékonyan beszélek angolul, olaszul és spanyolul, valamint tavaly elkezdtem egy skandináv nyelvet is tanulni.
Röviden a lényeg annyi, hogy a nyelveket tedd a mindennapjaid részévé. Pár példa:
- hallgass zenét a nyelveiden
- nézz filmeken a nyelveiden
- olvass könyveket, híreket a nyelveiden
- gyakorolj fordítást
Ezek egyébként nyelvtanulás közben is rengeteget segítenek.
Ami számomra a legjobb volt, azok a külföldi barátok voltak, akikkel a mai napig az ő nyelvükön beszélek, csak nyilván az első beszélgetésünkhöz képest rengeteget fejlődtem. :D Élőben nem tudom, hogy milyen lehetőségeid vannak, de az interneten számtalan oldal létezik, ahol külföldiekkel lehet barátkozni és nyelvet gyakorolni. Nekem ez az oldal vált be a legjobban: [link]
Ne félj. 16 évesen 4 nyelvet beszélek+tanulom a franciát. Néha igaz keveredik egy picit. A rossz az amikor pont azon a nyelven nem jut eszedbe, amelyiken kellene, de angolul úgyis ki tudod fejezni magad. Nem is tudom miért kell megtanuljunk németül, mert a németek fele mondandója egy részét angolul mondja el.
Lényeg, hogy elfelejteni nem fogod. Mindig ott lesz benned, csak elő kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!