Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok arról a tanulási...

Mit gondoltok arról a tanulási módszerről, amikor egy tanár egy idegen nyelvet szintén idegen nyelven tanít?

Figyelt kérdés

Svájcban hallottam erről a nyelvtanfolyamon, hogy a tanárnő, aki németet tanítot, németül beszélt.

Aztán itt van ez a videó: ez a tanárnő angolt tanít, de angolul magyarázza:

[link]

Mit gondoltok, mennyire jó, nem szükséges a magyar nyelvű magyarázat?

2021. okt. 4. 09:02
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
már óvodában is működik, hogy a nemzetiségi nyelvű foglalkozásokat adott anyanyelvű pedagógus tartja. Ők jellemzően nem is akarnak magyarul megszólalni, nálunk elsőben volt olyan tanító, aki nem is tudott magyarul.
2021. okt. 4. 09:43
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom itt is számít a korosztály, pl ha én most 28 évesen akarnék tanulni egy idegen nyelvet és elkezdi nekem más nyelven magyarázni, azt sem érteném, hogy "nyisd itt ki a könyvet" stb szóval a vége káosz

De ha nagyjából tisztában vagyok egy adott nyelvel b1-b2 szint lehet jobb az idegen nyelvi magyarázat mint a magyar

2021. okt. 4. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

1: igen, de ott máshogy tanulnak. Tehát nem megtanulod a nyelvtant, hanem komplett mondatokat és úgy helyettesítesz.

Szerintem ez jó tud lenni

2021. okt. 4. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

Jó módszer, de itthon sose lesz ilyen.

Alapból kell egy szint, egységesen, csoport szinten hogy érteni lehessen ezt. Na már most mikor én voltam sulis 4.osztályban kezdtük el az angolt, és 10 év alatt nem tudtak megtanítani, erre mondom azt, hogy ez lehet jó megoldás, de hogy a mienk az sz@rt sem ér az is biztos... de nem is cél szerintem.

2021. okt. 4. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Fenn a van a neten egy srác akit lecsuktak drogbirtoklásért. 4 vagy hány évet ült. 1 mukkot nem tudott magyarul most pedig folyékonyan beszél. Azért lehet érezni, hogy nem szépirodalmat fog oktatni, de 0-ról nyelvtanár nélkül azért ez bőven nem rossz.

Van ennek értelme, de csak akkor ha a közeg rákényszerít. Ha ő németet tanít németül heti 2 órában annak sok haszna nincs. Ha viszont mondjuk 5-8 óra van akkor már van értelme ha tanulsz otthon is.

2021. okt. 4. 18:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Szegedi nyelvtagozatos iskolában nálunk is ez volt a módszer ezelőtt 20 évvel is. Jól működik gyerekeknél, mi például tényleg elhittük, hogy a tanárnéni olasz, és nem ért magyarul, ezért nem is próbálkoztunk magyarul szólni hozzá. Negyedik osztályban árulta el végül, hogy tud magyarul, amikor már több nyelvtani rész volt, de addigra már elég nagy volt a szókincsünk.
2021. okt. 7. 12:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik, jelenleg is így tanulok.
2021. okt. 13. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!