Mi az a "mindent is"?
Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom, de semmi értelme. A "mindent" simán tökéletesen értelmes. Minek oda az "is"?
Például: mindent megvettem, amit szerettem volna (bevásárlás után), erre azt mondja, hogy mindent is megvettem.
2022. ápr. 10. 18:43
2/8 anonim válasza:
Értelme tényleg nincs, de vedd úgy, mint egy fokozást. Mint ha azt mondaná, hogy sikerült mindent megvennem, de tényleg mindent. Az értelme így is ugyanaz, ez csak egy túlzás, ami valamiért elterjedt.
3/8 anonim válasza:
Ez ilyen jópofáskodó beszólás, a jelentése nagyjából annyi, hogy "tényleg mindent." Szerintem nagyon béna egyébként, nekem feláll a szőr a hátamon tőle.
4/8 anonim válasza:
Nekem kettős érzésem van, egyrészt baromi idegesítő, másrészt viszont annyira kifejező. Például amikor valaki mindent is tud = egy okoskodó köcsög, aki teljesen hülye.
5/8 anonim válasza:
Kb mint a "másabb"
😂😂😂😂
Talalsz róla vagy10 kerdést itt a gyk-n...
7/8 anonim válasza:
Irónia, gúny. Kigúnyolása a tudálékoskodó alakoknak.
8/8 anonim válasza:
Régebbi kérdés, rögtön az első kommentben az eredete.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
"Én székely viccben hallottam először:
Egy ember beszédbe elegyedik egy székellyel.
- Jól hallottam bátyám, hogy a székelyek mindent tudnak?
- Mindent IS."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!