Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Romlott a helyesírásod vagy...

Romlott a helyesírásod vagy az íráskészséged, amióta számítógépet használsz?

Figyelt kérdés

Nemrég tapasztaltam, hogy nagyon megváltozott az írásom külalakja, és bizony a helyesírásom sem a régi.

Tapasztalta még ezt valaki? El sem tudom képzelni mi van azokkal az ifjakkal, akik már ebbe nőttek bele.

2010. szept. 14. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én épp, hogy pozitív irányú változást tapasztaltam. Javult az írásképem, és a helyesírásom is. Persze, az is lehetett az oka, hogy több száz oldalt gépeltem le, de most ott tartunk, hogy gépen és kézzel is jól és jó tempóban írok.
2010. szept. 14. 08:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Azután romlott, miután elvégeztem az egyetemet és jóval kevesebbet írtam (nyilván ugye a gyakorlás hiánya), de maga a számítógép abszolút nem rontott rajta.
2010. szept. 14. 08:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nemigazán, most is sokat írok füzetbe, nem annyit mint suliban de akkor is. kb ugyanolyan az írásképem, a helyesírásom meg mindig is jó volt.
2010. szept. 14. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
mindig igényes voltam a helyesírásra, így nem változott. igaz, nem írok nagybetűket, mert így sokkal kényelmesebb és gyorsabb, de a vesszőket mindig kiteszem és igyekszem helyesen írni a szavakat is. a nagybetű olyan dolog, hogy nyilván tudom mikor kellene úgy írni, de sokan használják így az oldalon. mivel egyetemista vagyok elég sokat írok, az írásom külalakja nem változott, bár sosem volt túl szép.
2010. szept. 14. 09:31
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Ellenkezőleg - Szerintem még javult is kicsit!
2010. szept. 14. 09:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

az itt írogató sok sügér (tisztelet a kivételnek) szinte már elbizonytalanít egy-két szó helyesírásában...

egyébként szoktam figyelni, nálam szerencsére sosem okozott gondot a szókincs, és a szavak helyes használata.

2010. szept. 14. 09:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen gépelek, de lassabban, mint, ahogyan írok.

Gyerekesebben kezdtem el írni vagy éppen türelmetlenül.

A helyesírásom nem változott, esetleg időnként meg kell néznem egy-egy szót, de az azért van, mert fordítok folyamatosan, de nem magyarról idegen nyelvre, így a magyart napközben alig használom.

2010. szept. 14. 09:59
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Írásom külalakja nekem mindig olvashatatlan (szó szerint) volt, már alsó tagozatban is. Ez azóta se javult, egyszerűen képtelen vagyok szépen, vagy mások számára olvashatóan írni, akárhogy próbálkozom.

Mivel sokszor a tanárok se tudták elolvasni, ezért helyesírásom se volt jó soha. Viszont utána jött a gép.. Helyesírásom iszonyat sokat javult, fogalmazási képességem úgyszintén. Viszont kézzel most még csúnyábban írok. :)

2010. szept. 14. 10:13
 9/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat.

Igen nekem is az írásom külalakja változott.

miután már mindent géppel írok.

De például az informatikus kollégák nálunk ha üzenetet hagynak, nyomtatott nagybetűvel írnak.

2010. szept. 14. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Én mindig is csúnyán írtam, ez nem változott, ahogy a helyesírásom sem nagyon.
2010. szept. 14. 17:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!