Romlott a helyesírásod vagy az íráskészséged, amióta számítógépet használsz?
Nemrég tapasztaltam, hogy nagyon megváltozott az írásom külalakja, és bizony a helyesírásom sem a régi.
Tapasztalta még ezt valaki? El sem tudom képzelni mi van azokkal az ifjakkal, akik már ebbe nőttek bele.
az itt írogató sok sügér (tisztelet a kivételnek) szinte már elbizonytalanít egy-két szó helyesírásában...
egyébként szoktam figyelni, nálam szerencsére sosem okozott gondot a szókincs, és a szavak helyes használata.
Rendszeresen gépelek, de lassabban, mint, ahogyan írok.
Gyerekesebben kezdtem el írni vagy éppen türelmetlenül.
A helyesírásom nem változott, esetleg időnként meg kell néznem egy-egy szót, de az azért van, mert fordítok folyamatosan, de nem magyarról idegen nyelvre, így a magyart napközben alig használom.
Írásom külalakja nekem mindig olvashatatlan (szó szerint) volt, már alsó tagozatban is. Ez azóta se javult, egyszerűen képtelen vagyok szépen, vagy mások számára olvashatóan írni, akárhogy próbálkozom.
Mivel sokszor a tanárok se tudták elolvasni, ezért helyesírásom se volt jó soha. Viszont utána jött a gép.. Helyesírásom iszonyat sokat javult, fogalmazási képességem úgyszintén. Viszont kézzel most még csúnyábban írok. :)
köszönöm szépen a válaszokat.
Igen nekem is az írásom külalakja változott.
miután már mindent géppel írok.
De például az informatikus kollégák nálunk ha üzenetet hagynak, nyomtatott nagybetűvel írnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!