Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan irjam angolul?

Hogyan irjam angolul?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnem megkerni az illetot, hogy 3 nappal a targyalas elott uzenetben jelezze felem ha van valami tovabbi kerese. Ezt hogyan irjam angolul? (Elnezest az ekezetek hianya miatt de angol billentyuzetem van.) Koszonom a valaszt elore is!

"Kérjen információt, van-e valamilyen különleges kívánságuk az étkezéssel kapcsolatban! Mivel erre nem kap kielégítő választ, kérje, hogy a tárgyalás időpontja előtt legkésőbb 3 nappal elektronikus üzenetben írja meg az igényeket!"

2022. márc. 22. 12:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
Csak nekem disszonáns a második mondat eleje??? Valahogy nem illik oda a szövegkörnyezetbe.
2022. márc. 22. 12:56
 2/17 anonim ***** válasza:

igaza van az elsonek, teljesen magyartalan, de az elso mondat eleje is.

kerdezo, mi lenne ha eloszor magarul irnad le es aztan kernel segitseget a forditashoz? olyan mintha egy harmadik nyelvbol lett volna leforditva google forditoval

2022. márc. 22. 15:44
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

"Szeretnem megkerni az illetot, hogy 3 nappal a targyalas elott uzenetben jelezze felem ha van valami tovabbi kerese."

De nem ezt írtad le magyarul. Párszor el kellett olvasnom, hogy legyen értelme a dolognak, de a magyar mondatok a személyzet egy tagjához szólnak, hogy mi a feladata a vendégekkel kapcsolatban. Mindemellett az is furcsa, hogy biztosra veszed, hogy nem fog kielégítő választ kapni egyből.

De tessék, valami ilyesmi az angol verziója annak, amit írtál:

Inquire about whether they have any special requests regarding the meals. Since you will not get a satisfactory answer, ask them to send an electronic message with their needs three days before the negotiations* the latest.

*Nem egyértelmű, hogy mire gondolsz tárgyalás alatt.

2022. márc. 22. 16:08
 4/17 anonim ***** válasza:
#3 at the latest*
2022. márc. 22. 16:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok és köszönöm a válaszokat. Mindjárt elküldöm, hogy honnan van "szedve" ez ...
2022. márc. 22. 19:29
 6/17 A kérdező kommentje:

Külföldi partnercégük Magyarországon tartózkodó képviselőjével kétoldalú tárgyalást készítenek elő. Előzetes információk alapján megvan a három résztvevő neve, beosztása; egyeztessen, nem történt-e változás! Adjon tájékoztatást a díszvacsora helyszínéről, időpontjáról, a tervezett menüről! Kérjen információt, van-e valamilyen különleges kívánságuk az étkezéssel kapcsolatban! Mivel erre nem kap kielégítő választ, kérje, hogy a tárgyalás időpontja előtt legkésőbb 3 nappal elektronikus üzenetben írja meg az igényeket! Adja meg az e-mail címét!

Good afternoon! Moon Ltd. Sylvia speaking. Can I help you?

Good afternoon! I’m Mária Kiss from Sun Ltd. and I’m calling because of the meeting next Monday. I just wanted to fix some main points about it.

Alright! I’ll do my best to help!

As far as I know three people are arriving from your firm. I have their name and post, I just wanted to ask if there is a change in the plans?

Fortunately there is no variation. Everything is the same as we planned.

Great news! Then I would like to give you some further details about the banquet. It is organized at the main hall in Star Hotel, it’s at 10 Planet Street Budapest. It starts at 8 in the evening, we are expecting the guests to arrive at half past 7.

I see! Could you give me some information about the planned menu?

Certainly! I don’t know the exact but I’ve heard that it contains different soups, main courses, desserts and drinks. Light meals and traditional Hungarian dishes can also be found in the menu.

If you have any special requests in connection with the dinner don’t hesitate to tell us. I mean if someone is a vegetarian or allergic to anything for example.

Unfortunately I can’t give you a certain answer in this topic.

No problem. Please send me an e-mail and list all your requests or further questions, three days before the banquet at least. My e-mail address is maria.kiss@sun.com.

Thank you very much for the information. I’m sending the e-mail then. Bye.

Have a nice day! Goodbye!

2022. márc. 22. 19:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Angolból kaptuk. Fentebb az amit kérnek bele és egy példa dialógus. DE!!! Nincs benne az,amihez a segítséget kértem.
2022. márc. 22. 19:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem értem, annyit értek, hogy igazából ez egy képzeletbeli dialógus/levelezés lenne aminek az egyik felét kéne megírni, viszont ott van megírva, amit kérdeztél nem?

Szervező:

If you have any special requests in connection with the dinner don’t hesitate to tell us. I mean if someone is a vegetarian or allergic to anything for example.

Képviselő:

Unfortunately I can’t give you a certain answer in this topic.

Szervező:

No problem. Please send me an e-mail and list all your requests or further questions, three days before the banquet at least. My e-mail address is maria.kiss@sun.com.

Vagy én értem félre?

2022. márc. 23. 13:07
 9/17 anonim ***** válasza:
Én még mindig nem értem. :)
2022. márc. 23. 13:07
 10/17 anonim ***** válasza:
61%

jaaaa hogy te azt akarod hogy mi irjunk le neked egy parbeszedet ez alapjan:

"Kérjen információt, van-e valamilyen különleges kívánságuk az étkezéssel kapcsolatban! Mivel erre nem kap kielégítő választ, kérje, hogy a tárgyalás időpontja előtt legkésőbb 3 nappal elektronikus üzenetben írja meg az igényeket!"

en tuti nem fogok helyetted dolgozni, irj te egyet, mi meg kijavitjuk neked, ha szukseges

2022. márc. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!