Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Bácsi, néni angolul? USA-ban...

Bácsi, néni angolul? USA-ban ill Angliában hogy mondja egy kisgyerek? Uncle és aunt(ie), mint a nagybácsit, nagynénit?

Figyelt kérdés
Mi a szokás, milyen kifejezésre nevelik angol nyelvterületen a kisgyerekeket e tekintetben? Uncle és aunt, vagy pedig miss, mister? Vagy helyzetfüggő?

2022. márc. 16. 15:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Unokam 5 eves Amerikaban elunk. Mindenkit a neven szolit, a szomszed nenit is egyszeruen Carolnak szolitja neni nelkul, de igy is tud tisztelettel baszelgatni. Egyszer megyarorszagi vendegeink voltak, egy apa es a fia. Mondtuk az unokamnak, hogy itt van Miklos basi es Levente. Az unokam azt kerdezte, Levente is bacsi ?
2022. márc. 16. 15:18
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Függ közegtől és területtől is biztosan. Mindenestre amikor Amerikában éltem gyerekként akkor Mr. / Mrs. / Miss + vezetéknevet használtam. Vagy ha bonyolult a vezetékneve, pláne gyerek számára, akkor a vezetéknév kezdőbetűje. Például a bébiszitter nénim Mrs. R. volt és a mai napig nem tudom, hogy az R. minek volt a rövidítése.

El tudom képzelni, hogy lehet uncle / aunt + keresztnév is, de azt inkább akkor, ha közel áll a gyerekhez az adott felnőtt.

2022. márc. 16. 15:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Ez tiszta sor, ha tudja valaki nevét. Na de pl nézzünk olyan szitut, hogy egy ovissal sétál anyu, apu az utcán USA-ban, vagy Angliában, a kisgyerek meg rámutat valakire:

- A bácsinak / néninek miért olyan nagy a hasa?

Ez hogyan mondják az angol kisgyermekek? hiszen nem tudja,hogy az Mr. Smith, vagy Ms Smith...

Why has those woman / those man so big stomack? Vagy miképpen?

Oké, hogy helyzetfüggő, ezért érdekelnének helyzettől függő példák, amikor nem ismeri az adott személy nevét.

2022. márc. 16. 15:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Főleg az érdekelne, hogy vajon angol nyelvterületeken sosem mondanak a kisgyermekek olyat, ami gyerekes (gyerek szájába való szó, mint pl "shit" helyett a "poop"), de ugyanakkor helyettesíti a woman / man szavakat, vagy a Mrs/Miss/Mr szavakat?
2022. márc. 16. 15:28
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Itt mondjuk az lenne, hogy Why does that man / woman / lady have a big belly?

Lady párja a gentleman lenne, de azt már szerintem nem mondaná egy gyerek, de a ladyt még igen. De ez nincs kőbe vésve, csak az én benyomásom.

Eszembe jutott, hogy van még az a helyzet, hogy nem tudod valakinek a nevét, de megszólítod. Mondjuk "Bácsi / néni, merre van a játszótér?"

Ilyenkor Sir vagy Ma'am. De ezt felnőtt is így mondaná, nem csak gyerek.

2022. márc. 16. 15:34
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

"Why has those woman / those man so big stomack?"

Ha majd picit jobban megtanulsz angolul, sok dolog tisztázódni fog, hidd el. Amúgy simán működik idegen emberre gondolva a személyes névmás, mint ahogy itthon is: NEKI miért van ekkora hasa? Why does HE/SHE have such a big belly?

2022. márc. 16. 15:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat, a does-t kifelejtettem, köszi, hogy szóltál! :) Viszont áll még a fő kérdésem, az utóbbi kommentemből:

Főleg az érdekelne, hogy vajon angol nyelvterületeken sosem mondanak a kisgyermekek olyat, ami gyerekes (gyerek szájába való szó, mint pl "shit" helyett a "poop"), de ugyanakkor helyettesíti a woman / man szavakat, vagy a Mrs/Miss/Mr szavakat?

2022. márc. 16. 15:55
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

Én Angliában élek.

Itt az iskolában a tanároknak azt mondják Miss Jones vagy Mr Cooper. Sőt, azt is hallom hogy egyszerűen Miss-nek hívják a tanárnőt.

A néninek nincs megfelelője, de pl stomach helyett sok gyerek mondja azt hogy tummy.

Általában azt mondják csak hogy that lady/man has a biiig tummy?

De általában egy 2-3 éves már meg van nevelve, hogy nem szabad mutogatni, vagy pl azt mondani valakire hogy "old lady", még akkor is ha tényleg idős az illető.

A gyerekek általában sokkal komolyabban vannak védve, szóval fontos, hogy az idegenek el vannak különítve azoktól akiket ismernek.

Pl a nurseryből nagymama/bébiszitter csak jelszóval hozhatja el a gyereket ha nincs rajta a neve a papírmunkán.

A játszóterek körül van kerítés, és ezen belül nagykorú csak gyerekek társoságában lehet, különben stranger danger és simán kihívják rá a rendőrt.

Szóval az idegen felnőttek tuti nem lesznek Miss-nek vagy Mr-nek hívva.

Tipikus gyerek szavak:

ta - thank you

dudu - kaka

2022. márc. 16. 16:10
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2022. márc. 16. 16:23
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Angolul ha gyerek párbeszédet írsz, felejtsd el a nyelvtan nagy részét, és a komplikált szavakat, általában ezekkel lehet éreztetni hogy gyerek az illető.
2022. márc. 16. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!