Az angolban melyik múlt fejezi ki azt, amit a jelenben present simple?
Arra gondolok, hogy a Szeretek teniszezni( állapot), Londonban élek(mindennapos állandó állapot), Magyarország fővárosa Budapest(tényszerűség). 6-kor kelek (mindennapi rutin) Nős vagyok (állapot)
Múlt ideje, ami ugyan már nincs meg, vége, de akkor az volt.
Szerettem teniszezni (gyerekként, de már nem)
Londonban éltem (már nem ott)
Magyarország fővárosa Visegrád (volt)
6- kor keltem (mindennap, amikor még aktív munkás voltam)
Hajadon/nőtlen voltam (mondjuk a huszas éveimben)
Ez a past simple?
És ha ez, akkor hogyhogy míg a present simplevel kifejezzük a rendszeres, mindennapos dolgokat: I drive a bus (because i'm a busdriver) a present continuussal a jelenleg zajlót: I'm driving a bus.
Addig a past simple-ben egyszeri, nem rendszeres dolgok is vannak : Why didn't call me? I did my homework. He didn't go to the cinema. Ezek nekem nem folyamatos, állandó dolgok, inkább egyszeri múltbélik. egyszeri, mint az éppen most autót vezetek, ezért nem tudok beszélni.
Sorry, más nyelveken beszélek, azokon is vannak igeidők, de logikusabbnak tűnnek.
Kedves 9/10-es okostojás.
Igen, a tanárnő dél-afrikai, beszél angolul, szváziul. Az iTalkin tanít. Nem értem miért ne kérdezhetnék itt ennek ellenére. mivel őtőle ezt nehézkesebb, a hiányos angolom miatt.másrészt szerintem jócskán túlgondolta a tudásom. De amúgy pont megtaláltam a könyvben (complete preliminary b2) a used to leírást, csak még nem tartottunk ott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!