Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire hasonlít egymásra a...

Mennyire hasonlít egymásra a beszélt angol és német?

Figyelt kérdés
Szerintetek?
2022. jan. 26. 22:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Semennyire. Német aki nem tanult angolt, egyáltalán nem is érti.
2022. jan. 26. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Semennyire.

De sose hallottad meg?

2022. jan. 26. 22:34
 3/14 A kérdező kommentje:
Pedig, ahogy hallgattam német nyelvű ASMR-t angol után, kicsit emlékeztetett
2022. jan. 26. 22:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Mi az ASMR?
2022. jan. 26. 22:47
 5/14 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy jó a hallásod?
2022. jan. 26. 23:08
 6/14 A kérdező kommentje:
Római katolikus
2022. jan. 26. 23:49
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

Na jó, ez kiváló válasz volt 😅😅👍👍

ASMR-t a google megmondja. Ha éltél át ilyet kicsiként, mikor beszűkűlt körülötted a világ, és egy jó érzés kerített uralmába, a tarkód a hátadig bizsereg;, míg a kiváltó ok valamilyen monoton hang,melegség, érintés stb lehetett.. akkor jó, hogy most megérted miről szól. Ha nem éltél át ASMR állapotot, akkor nehéz mihez hasonlítani. Szerintem ilyenkor az ember valahogyan visszakerül az anyaméh biztonságába, és ezt éli át újra... azértszűkül be a világ,illetve az anAméhben is csak a tompa hangok, amonoton azívdobogás.... igen, ezek a dolgok azokat is megnyugtatják, relaxálják,akik amúgy sosem kerültek ASMR állapotba. Ez is az ASMR videók sikerének a titka. Nagyon jó altató...

__

A kérdésre: valóban nem hasonlít a két nyelv. A hangzás annyira szétvált a némettől, hogy félreérthetetlen. Az alapszavak és a nyelvtan persze hasonlók, hiszen ugyanabból a germán-szász törzsből származnak, de már több, mint ezer éve külön élő népcsoportok... a kettő között ott vannak viszont a hollandok. Arról még el tudom képzelni, hogy aki ritkán hallja a nyelveket, annak nem tűnik fel. Amúgy az angolul beszélő németeket is könnyű felismerni csak akcentusból. Annyira jellegzetesen más a hangzás. Amúgy a yt automatikus feliratot ez le is szokta buktatni. Szerencsétlenem német szavakat próbál kiérteni,miközben angul beszél egy amúgy valóban német ember 😃 hát ilyenek a gépek.

2022. jan. 27. 00:45
 8/14 anonim ***** válasza:
A holland nekem a Platt-Deutschra hasonlít, abból is az Ostfrízre. Olvasva elég sokat megértek mindkettőből, de hallgatva szinte semmit. De a németek sincsenek másképp, viszonylag eléggé északon vagyok, gyakran talákozok olyan emberekkel, akiknek szülei, nagyszülei beszélték, de ők már azt mondják, kicsit értik de nem tudják beszélni.
2022. jan. 27. 06:55
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a videó tökéletesen összefoglalja a német és más nyelvek hangzásbeli különbségeit: [link]
2022. jan. 27. 07:05
 10/14 anonim ***** válasza:

#6: ????

Hogy jön ez ide? :-D

2022. jan. 27. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!