Ha beszélsz Koreaiul,el tudod nekem magyarázni a hangulnál az "összevonást"?
Tehát ugye vannak az alap betűk amiket utána egy karakterré vonunk össze. Szóval ha jól értem például adott egy "a" "r/l" és egy "e" és abból csinálunk "ale" hangot. De vannak dolgok amiket nem értek:
-Hány betűt lehet összevonni egy karakterré?
-Mitől függ a sorrend?
-Milyen irányba haladunk?
Igen, igazából még csak 3-4 hete kezdtem el, a hangul megvan, azokat felismerem már. A nyelvtani részét kutatom, ráharapok mindenre, ami nyelvtan. Kaptam egy online könyvet, illetve tanfolyam indulására várok, hogy ahogy mondod, az alapok meglegyenek. Kaptam még tippet, hol érdemes nézni, csak sajnos (vagy nem) szükségem van rá, hogy valaki elmagyarázza érthetően konyhanyelven :) Ezért próbálok mindent leszűrni, megérteni abból, amit írtok :)
"A szótőnek az igéknél és mellékneveknél van jelentősége, mert a szótőt levágva lehet különböző módokon ragozni őket általában"
Ez a mondatod pl. most nekem óriási segítség :) nyilván tudni kell hozzá, melyik az ige, de ez megint egy olyan dolog, ami nekem segítség a tanuláshoz :) Úgyhogy már ezt is köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!