Melyik a helyes: mentők vagy mentősök, amikor egy emberi foglalkozásról van szó? Ha egyik sem, akkor hogyan helyes?
Figyelt kérdés
2021. dec. 18. 01:31
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
Az első a szervezet elvont neve, a második benne dolgozó konkrét embereké. Ha valaki nyomatékosan ki akarja emelni, hogy a manusra gondol, hozzá fogja tenni azt az "s" betűt.
3/5 anonim válasza:
Mint a mentőknél dolgozó, én mentő vagyok. A rendőrségnél a rendőr dolgozik, a tűzoltóknál a tűzoltó.
4/5 anonim válasza:
ez nem olyan mint a kamionok és kamionosok? Mentők alatt én tökre a mentőautóra gondolok, míg mentősök alatt azokra akik benne dolgoznak... :D
5/5 anonim válasza:
Vasutas, mentős :) Fene tudja, az erdészeknek is más nevet szántak eredetileg :) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!