Felétek hogy nevezik ezt?
Figyelt kérdés
Amikor kiteszed valaki elé a lábadat, hogy elessen benne. Nálatok milyen szót használnak erre, és ez melyik megyében van?
Én pesti vagyok, világéletemben egy kifejezést ismertem erre, aztán nemrég megtudtam, hogy pl. Szabolcs megyében egész mást használnak rá. Nem is akarok senkit befolyásolni, ezért nem írom le egyiket sem :)
2021. dec. 9. 12:12
3/20 anonim válasza:
Baranya megye, itt is elgáncsol.
7/20 A kérdező kommentje:
Jaj, de jókat írtok, köszi! Mi itt Pesten elgáncsolni szoktuk (mármint nem szoktuk! :) ) egymást, de pl. Szabolcsban meg kibuktatni. Érdekes ez.
További válaszokat is nagy szeretettel várom! :)
2021. dec. 9. 12:51
8/20 anonim válasza:
Elgáncsol vagy kigáncsol (Pest megye)
9/20 anonim válasza:
Elgáncsol vagy kigáncsol, Baranya
10/20 anonim válasza:
elgáncsol vagy kigáncsol, Fejér megye (de Győr-M-S-ban is laktam és ott is ezt használták)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!