Hogyan sajátítottátok el az angolt?
Úgy érzem ,hogy az angol szövegek nagyrészét megértem,illetve egy nagyon jó barátom is lett aki külföldi.
Viszont még minding nem érzem elég jónak az angolom,hallás és folyamatos beszéd alapján.
Ti nektek mi vált be?
"az angol szövegek nagyrészét megértem"
"Vettem egy angol könyvet annó viszont rengeteg ismeretlen szó volt benne,túl bonyolult szavak voltak benne"
Akkor most melyik?:) Ahhoz, hogy fejlődj, muszáj kihívások elé állítanod magad, energiát belefektetni, új szavakat kiszótárazni. A szókincsed bővítése a hallásértésedre is jó hatással lesz. Beszélni pedig úgy lehet, ha az ember csinálja: pl. miután elolvastál valamilyen szöveget, foglald össze szóban a tartalmát, beszélj minél többet. Ezek a készségek mind összefüggenek, minddel kell foglalkozni.
Egy k* könyv az semmi. Majd ha átrágod magad harminc könyvön, utánanézve minden nyelvi szerkezetnek, amit nem értesz, akkor a harmincegyediket már tán kezded majd élvezni.
manapság mindenki olyan primitív lett, hogy azt hiszi, befektetés nélkül lsz eredmény. Vagy injekciótól, vagy ráolvasástól. Hát nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!