Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért " dikkeznek ,moréznak "...

Miért " dikkeznek ,moréznak " és hasonló minőségű szavakat használnak a közelemben lévő idegen emberek akár egy italozó helyen? Jó magam egyáltalán nem ilyen rétegből származom, és teljesen artikulált a beszédem .

Figyelt kérdés

#dik, more, indián, unintelligens, alpári, közönséges, neveletlen,
2021. nov. 13. 12:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"ilyen értelmes kérdést"

Ez vicces volt.

2021. nov. 13. 12:47
 12/26 anonim ***** válasza:
8as vagyok. Én sem vagyok roma.
2021. nov. 13. 12:48
 13/26 anonim ***** válasza:
Miért fontos neked, hogy mit beszélnek a közeledben lévő idegen emberek akár egy italozó helyen? Miért akarsz vicces lenni?
2021. nov. 13. 12:49
 14/26 anonim válasza:
100%
de most tisztazzuk, te akkor vegulis cugany vagy? nem ertem ezt az egesz hisztit.
2021. nov. 13. 12:52
 15/26 anonim válasza:
100%

Az artikulált beszéd kifejezés csak nekem fájt?

A dikk és a more a cigány nyelv szavai. Egyáltalán nem artikulálatlanok, artikulálatlanok egy sikítás, vagy, ha felüvöltesz, mert a lábára esett a kis fejszéd.

Ha jól sejtem te a kulrúrált kifejezést kerested, esetleg a szofisztikáltat, bár a kulrúrált talán jobban fedi azt, amiről írsz.

Mindenesetre az artikulált beszéd nekem nagyon fájt ebben a szövegkörnyezetben.

2021. nov. 13. 12:53
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

15.

Én arra gondolnék, hogy akcentustól mentes beszédet értett alatta, mivel a romáknak nagyon erős kisebbségi akcentusuk van (bár ez eltér a különböző cigány-típusoknál) amit már 1-2 szó után érzékel az ember.

Ezért is vicces, amikor telefonos csalással próbálkoznak. Az akcentusuk - és az, hogy nem tudnak összerakni egy hitelesen hangzó mondatot - lebuktatja őket: https://www.youtube.com/watch?v=l46JvlL99vg

("egy olyan üggyel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni ön iránt") :D

2021. nov. 13. 12:56
 17/26 anonim válasza:
100%

16, Lehet, de én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a random emberek (nem kifejezetten a cigányok) használják ezt a környezetében. Miért lenne kérdés, hogy a cigányok miért használják a saját nyelvük szavait?

Így viszont nem állja meg a helyét a felvetésed, mert az átlag fehér embernek nincs meg a cigány orgánuma, hanglejtése, vagy épp kiejtése. Hacsak, nem valami erősen cigány lakta részén jár kocsmázni a kérdező, de ebben az esetben akkor megint nem értem a kérdését. Elvégre, a különböző tájegységeken előkön se kérjük számon se az akcentust, se a szóhasználatot, hiszen ott az az alapvető. Épp úgy, ahogy egy többségében cigány lakta közösségben is az alap szókészlet része ez.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a kérdező megmagyarázná mire gondolt...

2021. nov. 13. 13:07
 18/26 anonim válasza:
47%
Én sem értem, hogy magyar fiataloknak miért minden 2. szavuk a more. Szégyellhetnék magukat, mert éppen eléggé gáz, hogy ezek a feketeretkek lassan kitúrnak minket a saját országunkból. (Mondjuk poén lesz, amikor majd egymást kezdik kirabolni, megkéselni, stb.)
2021. nov. 13. 13:35
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

18: ezt a folyamatot hívják LEintegrálódásnak.

Ugye megy ezerrel, hogy integrálni kéne a cigánygyerekeket (magyarul: felzárkóztatni az okosabb magyar gyerekekhez) - de sajnos ennek pont az ellenkezője történik. Azok a fehér gyerekek, akik kevésbé jó családból származnak, nem figyelnek oda rájuk, és cigányokkal bandáznak - na ezek szépen lesüllyednek a c-ok szintjére. Beszédben és viselkedésben is. :(

2021. nov. 13. 13:44
 20/26 anonim ***** válasza:
Szerintem tök aranyos; amikor így valaki rácsodálkozik, hogy ,,dik" . :) meg a ,,more" is még valamiért jól hangzik; van egy ilyen sajátos hangulata. Meg pl lehet, hogy önbizalmat érez magában, és ezt is sugározza kifelé; aki mondja.
2021. nov. 13. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!