Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Létezik olyan, hogy "jelzők...

Létezik olyan, hogy "jelzők szótára"?

Figyelt kérdés
Tehát olyan szótár, amiben jelzőket (mellékneveket) sorolnak fel definíciókkal. Írók számára hasznos lehet, gondolom. Nekem nyelveket szerető, nyelvtanuló emberként az a tapasztalatom, hogy a nagyon magas nyelvismeret egyik jele, ha az ember sok, különleges melléknevet ismer és tud pontosan használni. Magyarban is egyébként.
2021. okt. 29. 22:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Szinonimaszótár?
2021. okt. 29. 22:18
 2/3 anonim ***** válasza:

idegen szavak szótára is van,sokféle ilyen van

beírod a szót a google-be, és utánaírod, hogy jelentése, enterezed, és tádámm. :)

2021. okt. 29. 23:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Persze, ezt tudom, de én kifejezetten tanulni szeretnék új jelzőket, bővíteni akarom a szókincsemet. Sokszor érzem azt, hogy nem bírok találóan jellemezni például egy filmbeli karaktert, mert egyszerűen nem jut eszembe elég jelző. Csak körülírni tudom, mert olyan ritkán használjuk ezeket a szavakat. Tehát olyan szótár kéne, ahol ezek fel vannak sorolva, meghatározásokkal.
2021. okt. 30. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!