Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szeretlek vagy imádlak? Mi a...

Szeretlek vagy imádlak? Mi a különbség?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy könnyebb kimondani azt, hogy imádlak mint azt, hogy szeretlek, meg hogy az imádlak kevesebbet jelent. Én ezzel pont fordítva vagyok, számomra könnyebb mondani valakinek, hogy szeretlek és nem mondom, hogy ez kevesebbet jelent, én ha nem erős érzelmeket szeretnék kifejezni, akkor azt mondom, hogy kedvellek/bírlak. Nálatok ez hogy van? Ti melyiket szoktátok használni és mikor?

2021. okt. 9. 19:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet különféle hőfokon történő érzelmi megnyilvánulása szubjektív. De a kérdésbeli eltérés, az imádat (általános jelentése szerint is) sokkal mélyebb, erősebb hőfokon való megnyilvánulás (hogy őszinte-e, az más kérdés).
2021. okt. 9. 19:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is így gondolom, az imádat szerintem tulajdonképpen a szeretlek tovább fokozása (nagyon szeretlek) csak sokaknál pedig pont ez jelent kevesebbet, ami nekem egy kicsit fura.
2021. okt. 9. 19:13
 3/14 anonim válasza:
100%
Én nemrég írtam egy netes barátomnak,hogy "imádlak" Azért fejeztem ki így magam, mert nagyon értelmes, kivételes férfi. Ritka az ilyen. Meg is becsülöm. Nagyon bírom őt, de ez jött a számra, hogy "imádom" :)
2021. okt. 9. 19:24
 4/14 anonim ***** válasza:
31%
Szeretlek - szeretkezzünk. Imádlak - imádkozzunk.
2021. okt. 9. 20:32
 5/14 anonim ***** válasza:
46%

Imádni az istent szokás.

"Nem volna más vallás,

Nem volna csak ennyi:

Imádni az Istent

És egymást szeretni…"

Ady Endre

2021. okt. 9. 20:40
 6/14 anonim ***** válasza:
56%
Hát, ha szeretni ugyanaz, mint imádni, akkor miért nem ugyanaz szeretkezni és imádkozni? 😁
2021. okt. 9. 21:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az imádat túlzófokot fejez ki, és szinte mindig vallásos.
2021. okt. 9. 23:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
a mai fiatalok mindent mondanak egymásnak, nincs súlya
2021. okt. 10. 00:46
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
Elmúltam 50 és még sosem mondtam a páromnak, hogy szeretem. Az imádlak-ot használom és ha nevettetni akarom , akkor azt mondom neki, hogy "csipem a búrádat" , rövid i-vel :) Egyszer pont erről beszéltünk, hogy nekem nem megy a szeretlek szó. Én visszakérdeztem, hogy szerinte mi számít jobban, amit érzek, vagy , amit mondok ? Azt a választ kaptam, " ha egyetlen szót sem szólnék, ő akkor is pontosan tudná , hogy mit gondolok belül." Szerencsém van, egy élmény ezzel a "csajjal" , sosem cserélném el semmire. :) Több mint 20 év veszekedés nélkül.
2021. okt. 10. 01:23
 10/14 anonim ***** válasza:
82%
Én az "imádlak"-ot barátaimra használom. A szerelmemre soha sem mondanám. Olyan... mű nekem. Oké, le leszek pontozva, mert hülyeséget írok, és tudom is jól, hogy hülyeséget írok, de... nekem olyan érzésem van tőle, mintha egy totemállat lennék.
2021. okt. 10. 01:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!