Szerintetek hogyan tudnék a leghamarabb megtanulni románul (többi lent)?
"mert ugye ott született..ő tud"
Én is Erdélyben élek, több mint 12 évig tanultam románul, de mégse tudok.
Amúgy nyugi, még csak 17 éves, még pár év s megjön az esze. Sokkal jobban járnátok, ha ő költözne hozzád, s nem te hozzá.
"erdélyi magyar, Zalăun lakik"
Akkor miert nem a magyar nevét mondod a városnak?
"minek kotekedsz? Elegem van belole hogy mennyien onerzeti kerdest csinalnak ebbol. Nem mindegy romanul mondja vagy magyarul? El kene mar engedni ezt az Erdely = Magyarorszag dolgot... nem az😀"
Nem kötekedek. Nekem nem mindegy, hogy románul mondja-e vagy magyarul, főleg ilyen EU-s körülmények között (hogy még mindig nem tartunk ott sem, hogy mindenki nyugodtan használhassa az anyanyelvét mindegyik EU-s országban, pedig annak idején úgy volt, hogy ez egy teljesen egyértelmű előnye lesz, ha mi is és a környező országok is belépünk az EU-ba) egy magyar nyelvű fórumon, és a legtöbb határon túli magyarnak sem mindegy, ezért is nem értettem, hogy miért nem magyarul mondja, hiszen - gondolom - a barátnője is magyarul szokta mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!