Magyar nyelv. Hogyan helyes? "Magába foglal" vagy "magában foglal"? Illetve, ha mindkettő helyes, akkor melyik milyen kontextusban? Indoklást is legyetek szívesek.
Mindkettő helyes.
Én úgy érzem a "magába foglal" az nagyon jelen idejű, mintha valami épp most foglalná magába egy újabb komponenset, nehezen tudok elképzelni egy beszélgetést ahol erre szükség lenne.
A nyelv, az anayanyel olyan, hogy érzi az ember a különbséget.
No jó, Édesanyám szépen beszélt hozzánk, felénk mindenki értelmiségi lett minden külön dolog nélkül. De te tényleg nem érzed a saját kérdésedben a választ?????
3-as én elhiszem hogy hozzád édesanyád szépen beszélt, hozzám is, mi is mind értelmiségiek lettünk, viszont nem burokban éltem.
Gyerekként meg nem értettem hogy lehet hogy olyan könnyű dolgozatra 2-3 ast kapnak mások? Aztán felnőttként láttam hogy nem egyforma talentummal születunk. Ami nekem érzésre megy az másnak nem érezhető.
Olvastad a szép új világot? Alfak társadalma...
Mindenki máshogy értékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!