Angolra hogyan lehetne lefordítani a ‘gyermekpénzt’?
Figyelt kérdés
Először a child support-ra gondoltam, de igazából annak semmi köze, mert az a gyermektartási.2021. júl. 20. 00:50
1/7 anonim válasza:
Mi az a gyermekpénz? Nem hallottam még róla.
2/7 anonim válasza:
Zsebpénzre gondolsz talán? Mert az az "allowance".
3/7 anonim válasza:
Vagy pocket money. Ők is mondják így is.
4/7 anonim válasza:
Ez tükörfordításnak tűnik a német Kindergeldből, ami nálunk a családi pótlék. Angolul „child benefit”, ha meg adókedvezményként kapod, akkor „child tax allowance” (brit) vagy „child tax credit” (amerikai).
5/7 anonim válasza:
Magyarországon nincs "gyerekpénz", ezért nem tudjuk, pontisan mire gondolsz. Magyarországon családi pótlék van és adókedvezmény a gyerek után. Vagy te tényleg a német "kindergeld"-re gondolsz? 4es leírta neked a jó választ. A fordítás attól függ, mire gondolsz pontosan, illetve ott Angliában milyen támogatási formák vannak, azokra is megvannak az angol kifejezések. A "kindergeld" lefordítása magyarra "gyerekpénz"-nek fordítói hiba, mert nem derül ki, mire gondolsz. Ezért nem alkalmazunk tükörfordítást. Az egyes kérdése tök jogos. Fejtsd ki bővebben, mire gondolsz, utána kaphatsz pontos választ.
6/7 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem tudtam Magyarországon ilyen nem létezik. :) A 4. jól írta, a Kindergeld-re gondoltam.
2021. júl. 20. 09:12
7/7 anonim válasza:
Minden orszagban mas.
Regen Ausztraliaban volt a child endowment/allowance.
Mamar child benefit.
Adozasnal family tax benefit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!