Milyen témákról lehet beszélni nyelvtanuló partnerrel, ha azt tapasztalom, hogy hamar kifogyok a szóból?
Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 17:21
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, milyen szinten vagy, és hogy csináljátok, de csak úgy spontán beszélgetni nagyon nehéz. Sokkal nagyobb előkészületet igényel az ilyesfajta együtt tanulás, mint azt elsőre hinné az ember. Beszéljétek meg előre, hogy következő alkalommal milyen témát fogtok feldolgozni, hogy mindketten át tudjátok nézni a szókincset. Válasszatok ki valamilyen anyagot hozzá: egy cikk, egy film, vagy valami, amit önállóan mindketten feldolgoztok, és aztán együtt kiveséztek. Írhattok előre kérdéseket, amiket fel tudtok majd tenni egymásnak. Vitázzatok, érveljetek valami mellett/ellen. Csinálhattok olyat is, hogy pár perces monológot tartotok a témában, és aztán egymásnak adtok visszajelzést, hibákat megpróbáljátok konstruktívan kijavítani. A lényeg, hogy beszéljétek meg előre, mi lesz a program.
2/7 anonim válasza:
#1, egyetertek, viszont a javitasokat egy magasabb szinten allonak kell csinalni.
3/7 anonim válasza:
Nekünk mindig azt tanácsolták intentízv nyelviskolában, hogy beszélgessünk arról, mi történt velünk előző nap.
4/7 anonim válasza:
#3, nekem pont ez az, ami elméletben jól hangzott, de egyáltalán nem vált be - vagy legalábbis nekem és a társamnak se volt elég változatos az élete ahhoz, hogy érdemben beszélgessünk így, főleg nem a szokásosnál is szürkébb covidos hétköznapokon.
5/7 anonim válasza:
nekünk se volt valami extra. Ilyenekről esett szó, hazamentem, főztem, kertészkedtem, kutyáztam, szomszédoltam, a szomszéd néni lábfájásra panaszkodott. A beszélgetőpartnerem hazament, megnézett két részt valami sorozatból, elmondta, mi történt az epizódokban, elmondta, hogy a busz nem állt meg abban a megállóban, aho ő jelzett, és vissza kellett gyalogolnia. Nem szüséges übernagy eseményekre gondolni.
6/7 anonim válasza:
oké, csak ezekkel hamar ki is lehet fogyni a szóból, ami a kérdező problémája. igazán úgy lehet jól kihasználni az ilyet, ha tudatosan készül rá az ember.
7/7 anonim válasza:
Nekem a tudatos készülés sosm vált be. A tanulotarsam mindig elkezdte daralni a bemagolt szoveget, de nekem beblokkolt az agyam, így rogtonozni kellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!