Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Megéri a mai világban kínaiul...

Megéri a mai világban kínaiul tanulni? (mandarin)

Figyelt kérdés

Látva Kína gyors fejlődését, én elgondolkodtam rajta. Kiválthatja a német hiányomat, ha tudnék kínaiul? Ti milyen nyelvet javasoltok és miért?

Jó a kínai, vagy sem? Kérlek indokoljatok is! Felpontozlak titeket

2021. máj. 29. 17:42
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%
#10, jo, es ezt mind szavald el Beijing-ben.
2021. máj. 31. 23:25
 12/30 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben hidegen hagy a poltika. Akkor anyagi értelemben nem éri meg, ugye? Na mindegy, szerintem elkeztem azért.
2021. jún. 1. 01:29
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagy tételben fogsz rendelni tölük meg néha odamennél szivatni őket kemény audit hadjáratokkal, akkor azért előny ismerni a nyelvet, bár azért annyira nem könnyű megtanulni...
2021. jún. 1. 04:43
 14/30 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2021. jún. 1. 19:14
 15/30 anonim ***** válasza:
17%
Kedves kérdező! A válaszokkal ellentétben szerintem igazán megéri megtanulni kínaiul, és hidd el, nem csak én gondolom ezt így. A válaszadók nagy többsége valószínűleg egyáltalán nem jártas a témában. Ha felmész például Upworkre, rengeteg olyan munkaajánlattal találkozhatsz, ahol mandarinról kell angolra fordítani. Nagyon sok gazdasági diploma mellé is jól jöhet, sőt, jogi diploma mellé is. Lehetsz vele tolmács is akár, vagy fordító, lehetsz nyelvtanár (megjegyezném, hogy elég magas egy nyelvtanár óradíja, de azt neked kell eldöntened, hogy van-e affinitásod rá, hogy másokat taníts), és még amúgy ezen kívül is tudod hasznosítani több területen is. Ha érdekel a nyelv és van hozzá kedved és szorgalmad, akkor szerintem tanuld meg, mert ha szereted, akkor igenis lehet belőle pénzt csinálni, méghozzá nem is keveset. Nagyon sokan beszélnek kínaiul és nagyon sok dokumentum van, ami mandarinról angolra való fordításra szorul. Sok szerencsét. :)
2021. jún. 5. 00:52
 16/30 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát a gazdasági diploma nem jön szóba, mert számolni nem tudok sajnos. A tanárságnál meg attól félek, hogy nem tudnám lekörözni az angol anyanyelvűeket.

Azért gondoltam a mandarinra, mert rohamosan fejlődik és terjeszkedik Kína, így hátha hasznos lesz valamire.

2021. jún. 5. 00:58
 17/30 anonim ***** válasza:
Ha esetleg fordító irányba szívesen elmennél, még mindig nagyon megtudja érni.
2021. jún. 5. 01:00
 18/30 A kérdező kommentje:
Hogyhogy nem anyanyelvieket alkalmaznak? A fordító többet tud valamivel? Tanultabb?
2021. jún. 5. 01:06
 19/30 anonim ***** válasza:
45%

Nézd, egy fordítónak két nyelven kell legalább magas szintén tudnia. Mit kezdjenek kínaiakkal, ha egyszer nem tudnak magyarul?

Én se mondom,hogy nem éri meg, de láttam tesómon mennyit tanulta a nyelvet,hogy legalább középfokon megtanulja, két év intenzív nyelviskola napi szinten, ő akkor ezt megtehette. Hiába tűnt ki ezzel mindenhol, mégsem tudott munkát szerezni, még neki kellett kilincselnie egyetemeken is, hogy felvennék-e tanítani. Meg az,hogy Kínában is annyira elterjedt az angol nyelv tanulása, már kicsi kortól,szinte kötelező, szerintem mindent elmond.

2021. jún. 5. 14:13
 20/30 A kérdező kommentje:
Ja, én kínai-angol fordítóra gondoltam. :D Mondjuk a kínai-amerikaiak miatt lehetetlen kb. Itt meg nem szeretnék túl sokáig lenni. :/
2021. jún. 5. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!