Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hongkong területén mennyire...

Hongkong területén mennyire lehet boldogulni kizárólag a mandarin nyelv ismeretével?

Figyelt kérdés
Nem beszélek mandarinul, csak érdekel...

2020. nov. 25. 17:25
 1/2 anonim válasza:
100%

Igen, noha nem beszéli a nyelvet a népesség 100%-a, egy nagy része igen, az iskolákban már a 80-as évek óta tanítják a nyelvet.

Szóval el lehet vele boldogulni, jobban is mint angolul.

2020. nov. 26. 16:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A fő problémát és félreértéseket Hong Kong-ban abban látom ami problémát okozhat, hogy tradicionális karaktereket használnak, míg itthon főleg az egyszerűsített népköztársaságban használt karaktereket oktatják.

A különbség nem nagy, aki tényleg jól olvassa és beszélni a nyelvet, nem jelent nagy gondot, de egy kicsit mindenképp.

Sajnos rég voltam Hong Kongban, de nekem nem volt gondom abból hogy csak mandarinul tudok, igaz, ismerem picit a Taiwani Hokkient, és alapból Tajvanon tanultam kínaiul, ezért ritkábban tudnak meglepni a délebbi nyelvjárások.

2020. nov. 27. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!