Nem lett volna jobb, ha a 2. világháború úgy ér véget, hogy Budapest Brit Gyarmat lesz, mint Hong Kong?
Gondoljatok bele, Magyarország Pesten kívüli részein garázdálkodik Rákosi majd Kádár, éhínség, prolisodás, Pesten meg esszük a fish and chips-et, nézzük a Doctor Who-t a tévében, nyomon követjük a Királynő tevékenységeit, és cserediáknak megyünk Ausztráliába, Új-Zélandra.
A mai korra is sokkal fejlettebb és progresszívebb lenne Budapest, talán nem is akarna visszacsatlakozni Magyarországhoz.
#1 Egyáltalán nem hülyeség. Nekem volt "szerencsém" életem első 25 évét Kádár alatt leélni.
Összetettem volna a két kezem, ha helyette II. Erzsébet alatt élhettem volna és szabadon repülhettem volna bármelyik nyugati országba.
Igen, vannak olyan egyszerű emberek, akik az embert tárgynak képzelik, amely más lesz, ha más a gazdája, máshová tesszük, vagy zöldre festjük. De nem, a magyar akkor is magyarként viselkedik, a hongkongi, meg hong kongiként. És ennyi elég is.
Na de mi lenne, ha a kérdező esetleg gondolkodna?....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!