Hogyan kell kiejteni a Hyundai márkát?
Figyelt kérdés
hundáj vagy hándéj?2021. ápr. 29. 06:59
11/14 molnarmarcell21 válasza:
13/14 anonim válasza:
Itt az az eset áll fenn, amikor a koreai kiejtést angol kiejtési-helyesírási logika szerint írták át, ezért azt, ami kb [hjandé]-nak hangzik, hyundai-nak írták át.
Hasonló okból lett az indiai [kári] is leírva curry – a britek hallás után leírták a hurry [hári] szavuk mintájára. Persze, a hurry – és így a curry is – Amerikában [ö]-vel hangzik, ezért sok helyen, ahogy nálunk is, [köri]-nek mondják, ez lett az elfogadott neve.
Ugyanígy a Hyundai nálunk elfogadott neve [hjundáj] lett, egyszerűen csak kiolvastuk a nevét, függetlenül attól, hogyan ejtik koreaiul vagy angolul.
14/14 anonim válasza:
a hándéj az angol kiejtése az eredeti koreainak. szerintem hülyén hangzik, én hjundáj-nak ejtem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!