Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez a pár mondat?

Mit jelent ez a pár mondat?

Figyelt kérdés

This seems like an insane result. If f(f(f(x))) is not a degree that's a cube, then you lose since if f(x) is a polynomial, f(f(f(x))) is the degree of f(x) cubed.

Furthermore, I'm guessing that the coefficients of any polynomial from the natural numbers to the natural numbers have to be integers. If that's the case, then if f(x) is such a polynomial the leading coefficient of f(f(f(x))) has to be a cube as well, along with the constant coefficient (assuming f isn't constant).

2010. aug. 22. 19:44
 1/5 anonim válasza:

Webfordító:

Ez egy elmebeteg eredménynek látszik. Ha f(f(f(x))) nem egy olyan diploma, ami egy kocka, azután veszítesz, mióta ha f(x) egy polinom, f(f(f(x))) a diploma f(x) kölykezett.

Továbbá hiszem azt bármilyen polinom együtthatói a természetes számokról a született tehetségre számoknak kell egész számok lenniük. Ha az így van, azután az, hogy f(x) egy olyan polinom-e, ami f(f(f(x))) vezető együtthatójának van hogy az állandó együtthatóval egyetemben egy kocka legyen szintén, (feltevő f nem állandó).

2010. aug. 22. 19:57
 2/5 A kérdező kommentje:
A webfordító nem ér semmit sem, ezt sokan tudják...
2010. aug. 22. 19:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként is, a szavakat tudom a mondatban. Sejtem is a mondanivalóját, de nem tudom összerakni..Amit a 'webfordító' lefordított, annak nem sok köze van az eredeti szöveghez..
2010. aug. 22. 20:00
 4/5 anonim válasza:
Elnézést!Csak segíteni akartam..
2010. aug. 22. 20:07
 5/5 Vízjég válasza:

Ez a megoldás őrültségnek tűnik.

-A következő mondatrész nem biztos.

,,Ha f(f(f(x))) fokszáma nem 3", akkor te kudarcot vallasz, mert ha f(x) egyenlő egy polinommal, akkor f(f(f(x))) fokszámát úgy kapod meg, hogy f(x) fokszámát köbre emeled.

-A következő mondatot nem értem, azt valószínűleg nem így kellene lefordítani.

Továbbá azt hiszem, hogy bármely polinom együtthatóinak ,,a természetes számoktól a természetes számokig" egészeknek kell lenniük. Ha így van, és f(x) egy ilyen polinommal egyenlő, akkor f(f(f(x))) - ami szintén egy polinommal egyenlő - legnagyobb fokszámú tagjának együtthatója 3, a konstans együtthatóval együtt (feltéve, hogy f(x) nem konstans).

-Ez az én megközelítésem.

2010. aug. 22. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!