Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez így helyes? ANGOL

Ez így helyes? ANGOL

Figyelt kérdés

He lay down on the pillow on his bed.

Tehát lefeküdt az ágyán lévő párnájára?!

2021. ápr. 28. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem lehet akár így is. Nekem a "bed" elé inkább "in" kívánkozik, de így sem gondolnám hibásnak.
2021. ápr. 28. 11:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Ha mondjuk este van, akkor az in lehet jobb, de ha valaki hétvégén 5 percre ledöl napközben az on inkább, nem?

2021. ápr. 28. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
De nem lies lenne az inkább? A lay az lefektet valamit a lie meg lefekszik, de még ragozni is kellene.
2021. ápr. 28. 11:44
 4/8 anonim ***** válasza:
36%
a lay jelenidő! LAID down
2021. ápr. 28. 11:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Lay az a lie múlt ideje.

Az valahogy így lenne he lay down on the bad on his pillow.

Felesleges túlbonyolítás amúgy . Való életben valahogy úgy lenne "went to sleep", meg "he is on the pillow" ha valami állatról van szó például

2021. ápr. 28. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
#5-ös ok, igaz #3-as voltam..
2021. ápr. 28. 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:

#2 igen :)

#1 voltam

/köszi a lepontozást, gyk analfabéta rétege/

2021. ápr. 28. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7: Csakhogy, ahogy Kérdéző is írta: "Tehát lefeküdt az ágyán lévő párnájára?!". Ő tehát nem az ágyon/ágyban fekszik, hanem az ágyON lévő párnán – a párna meg nem tud az ágyBAN lenni. Rosszul elemezted a mondatot: az on his bed-nek a pillow az alaptagja, nem pedig a lay. Itt valójában egy mellékmondat-rövidítés van: He lay down on the pillow [that was] on his bed. Ebből is jól látszik, hogy a te in-es megoldásod itt nem jöhet szóba.
2021. ápr. 28. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!