Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek összesen mennyi...

Szerintetek összesen mennyi órát kell valakinek tanulnia egy ismeretlen (tehát nem ismer hozzá hasonló nyelvet) idegen nyelvet, hogy folyékonyan tudjon beszélni? És milyen rendszerességgel kell tanulnia? Minden nap?

Figyelt kérdés
Én láttam erről valamilyen táblázatot, de most tőletek kérdezem.
2021. ápr. 4. 22:41
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Nyilván attól függetlenül hogy ismeretlen a nyelv, sokat számít a nehézsége. Egy távolkeleti nyelvet akár évekig is, napi szinten több órában.
2021. ápr. 5. 02:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Előző: a nehézség relatív! Kinek mi a nehéz. Léteznek objektív tényezők is, pl a kínai nyelvtan a világ talán legkönnyebb nyelvtana (létezik kínai írás, és sztenderd kínai nyelvtan, viszont konkrét nyelvekből sok van Kínán belül). A kínai írás se nehéz, csak sok. A japán írás már nehéz, nem csak mennyiség. Ezek obketív tényezők.

Szubjektív tényezk is vannak, tehát kinek mi a nehéz... Nekem a német nyelvtanulásba beletört a bicskám, igaz, nem is tanították jólm, és nem istetszik. Másnak meg a német könnyű.

Japánul tanulok, imádom. Bár mivel nincs vele célom, ezért csak kezdő vagyok még. Az angolt megpróbálom középfokúra fejleszteni.

A legfőbb motiváció ráadásul (és ez értdendő szinte bármiféle tanulásra, nem csak nyelvekre) az érzelmi vonzódás. Tehát ha tetszik valami, könnyebben tanulod azt, mint mások, ugyanazt.

Ráadásul szempontfüggő is a nyelvtanulás kérdés:

nyelvtan;

szavak, kifejezések, mondatok tanulása;

kiejtés;

beszédértés;

olvasás;

írás,

beszéd.

Kérdező: azt hogy minden nap, vagy nem minden nap, a lehetőségeid és kedved döntik el. Nyilván az intenzitás is tényező. De akkor már célszerűbb nagyjából valamiféle óraszámot mondani - mégsem lehet mereven, táblázatosan kiejelnteni ezt, úgyhogy annyira ne tapadj rá az "ákkádémikus" szemellenzőkre. Azok csak irányelvek, tendenciák, általában nem több.

Arról nem is beszélve, hogy ki mit ért folyékonyságon. Folyékonyan ráadásul hibásan is lehet beszélni, nagyon hibásan, kevésbé hibásan és jól is.

Folyékonyan lehet alapfokon is beszélni. De konkrétabban mire gondoltál? Kb alapfokon folyékonyan? Kn közép-, vagy felsőfokon?

2021. ápr. 10. 00:06
 3/3 A kérdező kommentje:

De pl. olvastam, hogy osztályozták nyelvenként (ahol a távolkeleti nyelvek voltak a legtöbb óraszámmal), hogy kb hány tanulási óra kell egy nyelv elsajátításához, de összesen. Sok nyelvtanuló nem értett egyet vele azonban. Én viszont úgy értem, hogy átlagban hány órát kell foglalkozni vele szerintetek vagy összesen vagy egy napra szánva.

Folyékonyan azt értem, hogy lehessen egy olyan idegen nyelvet beszélővel szót érteni, akinek éppen az az anyanyelve, meg talán azt is, hogy nyelvtanilag helyesen és mínél elhanyagoltabb saját akcentussal beszéljünk, bár az utóbbi keveseknek sikerül.

2021. ápr. 10. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!