Mit jelent a she/her?
Na jó akkor tréfát félretéve:
Elegemdő lehetne a she, igazából ez a szokás miatt alakult ki, mivel általában így hivatkoznak erre, hogy összekapcsolják az alanyesetben lévő és a tárgyesetben lévő személyes névmást. Pont
Azt jelzi, ha valaki ezt kiírja, hogy rá nőneműként kell hivatkozni. Általában transzneműek írják ki, hogy ne a születési nemük alapján hívják őket, hanem a másik nem személyes névmását használva. Viszont mivel mostanság felkapott lett a elfogadás téma (biztos sok helyen láttatok már szivárvány zászló jeleket, pl google maps en is sok étteremnél megjelenik), ezért sok cisznemű ember is kitesz ilyet a profiljára (nyilván náluk egyértelmű, hogy hogyan is kéne szólítani), azzal a céllal, hogy támogatását és elfogadását nyilvánítsa ki az egész transzneműség meg lmbtq téma iránt.
Ha angolul keresel rá neten, biztos sok ilyen cikket találsz majd. Talán magyarországon ez még nincs elterjedve annyira a köztudatban ill a közösségi médiában
Szerintem is a transzneműséggel függ össze:
Pl Ellen Page elmondta hogy ő transz, Elliott mostantól. Írta hogy most már he/they megszólítást kér. [link]
De könnyebb lett volna ha linkelsz valamit hogy lássuk pont mire gondolsz. Mert igen leszbikusok is szokták írni hogy "her baby" de nem így perjelenesen.
Nyugaton élek, tudom miről van szó ilyenkor.
Kis túlzással azt jelenti hogy "egy social justice warrior vagyok aki népszerűséghajhászatból teszi ki az egyébként is egyértelmű névmásait, ha jobboldali vagy akkor náci vagy és kirekesztő, egyébként is ACAB (all cops are bastards - "minden rendőr egy rohadék") meg BLM, szóval ne is szólj hozzám te ciszheteró fehér náci".
Ők az a réteg akik kirekesztik a nem ugyanúgy gondolkodókat mondván "milyen kirekesztők".
#12 majdnem leírtam, hogy ilyenkor mi a jelentősége, hisz ha már Elliott-ként szerepel, akkor "he"-ként fognak rá hivatkozni, akkor is, ha ezt külön nem hangsúlyozza... de most nézem, hogy néha lányoknak is adják névként.
milyen egyszerű dolgunk van nekünk: a keresztneveink mind egyértelműek, a személyes névmásaink semlegesek.
nekünk tényleg egyszerű, amíg nem megyünk az országhatárokon kívülre, de ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy férfi keresztneveket fogunk használni vezetéknévnek...
nem kell sírbakolni 14es, akkor menjél vissza magyarországra, ott nem fognak ilyenek zavarni... nekem is kint van mindenütt, mert unom, hogy férfiként ragoznak, mert a keresztnevem ilyen extramagyar izé. a vezetéknevem meg férfinév... de huan se és társai is kényelmesebben szólíthatók meg, ha kiírja kit rejt a név....
"nem kell sírbakolni 14es, akkor menjél vissza magyarországra"
És íme a nagy "tolerancia": ha nem úgy gondolkodom ahogy te akkor takarodjak haza...
Az apróság amit kihagytam hogy pl. Twitteren ha félreragozol valakit akkor sokszor nem az van hogy "legközelebb ragozzál úgy ahogy szeretném" hanem ha jelent az illető (és vannak akik boldogan megteszik) akkor örökre bannolhatnak érte :D. Felőlem tegyen ki mindenki amit akar de ha köteleznek engem annak a használatára az már egy teljesen más műfaj.
"a transzneműek szokásaként indult, ha pl. írnak valakinek, a nevük után ezzel jelezhetik másoknak, hogy nőként hivatkozzanak rájuk"
Ez de szánalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!