Mit jelent a she/her?
Figyelt kérdés
Annyi de annyi helyen látom manapság, mégsem érzem ezeket. Azt jelenti hogy az alanyunk lány és a lányokat szereti? Nagyon le vagyok maradva a mai világgal szemben :D2021. márc. 15. 12:14
1/20 A kérdező kommentje:
Értem*
2021. márc. 15. 12:14
2/20 anonim válasza:
Angolban van külön férfi/nő/semleges nem.
He/him, She/her, it
3/20 anonim válasza:
A she azt jelenti 'ő'. Nőneműekre mondják.
A her-nek több jelentése lehet, a szövegkörnyezettől függ, lehet 'őt', 'neki', az ő valamije.. stb jelentése
:)
4/20 A kérdező kommentje:
Igen azzal tisztában vagyok:) csak azt nem értem miért teszik oda a lányok a "her-"t az ugye azt jelenti hogy övé, tehát ezt nem értem
2021. márc. 15. 12:23
5/20 anonim válasza:
Mert ha nőnemű illetőre utalnak, hogy az övé, akkor nem írhatják hímnemű birtokos jelzővel. Az angol nyel így működik. Ha pasi akire utalnak, ahhor a "him" jelzőt használják.
6/20 anonim válasza:
nyelv* akkor* Elnézést a hibákért.
7/20 anonim válasza:
én sem értem. elegendő információ lenne önmagában a "she", nem?
8/20 anonim válasza:
Igen, elegendő lenne, de nyelvtanilag úgy nem helyes a mondat.
9/20 anonim válasza:
a transzneműek szokásaként indult, ha pl. írnak valakinek, a nevük után ezzel jelezhetik másoknak, hogy nőként hivatkozzanak rájuk. azóta jobban elterjedt, cisz emberek is beírják, hogy inklúzív jóembernek érezzék magukat (vagy akár gyakorlati okokból - uniszex nevek!)
10/20 anonim válasza:
Azért, mert egyes emberek nem feltétlen használnak közismert birtokos névmásokat.
Pl xe/xem/xyr, ze/hir/hirs, ey/em/eir, vagy fae/faer/faers.
Mivel ezeknél már kevésbé egyértelmű, ezért mindenki kiírja az egészet a kedvükért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!