Hogy mondod azt a bizonyos benzinkutat?
Figyelt kérdés
Valami oknál fokva irritál,mikor az OMV-t "őmv" nek mondják,kicsit olyan "külföldies-majomkodós" szerintem. És itt egy kis közvéleménykutatás :D
Amúgy nem komolyan idegesít,nem esz meg a méreg miatta,csak amolyan laza állapotfelmérés :DD
2021. febr. 22. 15:03
A kérdező szavazást indított:
OMV
"ŐMV"
38 szavazat
2/16 anonim válasza:
ÖMV-nek, mert nehezen akklimatizálódom, de:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
4/16 anonim válasza:
Mivel fogalmam sem volt, hogy milyen eredetű a cég, OMV. Viszont a poén az, hogy ahogy nézem, a német reklámokban is így mondják. De el tudom képzelni, hogy ha valaki már a névváltoztatás előtt ismerte, akkor úgy rögzült be neki.
5/16 anonim válasza:
Siman omv nem vagyok német. Ugy ahogy levan irva. De inkabb a shell-en tankolok.
6/16 anonim válasza:
Én őemfau-nak ismertem meg, abból lett később őemvé. Képtelen vagyok átszokni óemvé-re.
8/16 anonim válasza:
Németeknél sem ö-vel mondják. Én nem értem, hogy ez a forma honnan jött itt nálunk.
9/16 anonim válasza:
"Én nem értem, hogy ez a forma honnan jött itt nálunk."
Hát nem kötelező elolvasni az előző hozzászólásokat, az biztos. :D
Ott egy link, melyen olvasható, hogy 95-ig Ö volt a cég neve. :D
10/16 anonim válasza:
Ach, so. Kinek van ideje olvasni? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!