Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek a "néger" szó...

Szerintetek a "néger" szó rasszista a magyar nyelvben?

Figyelt kérdés
Ha igen miért?

2021. febr. 1. 21:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
2021. febr. 2. 21:33
 22/26 anonim ***** válasza:
33%

De borítékolható volt, hogy megjelennek itt a hittérítők, akik papagájként ismételgetik a "bőrszín" szót...

Az Egyesült Államok lakosságának 13%-a fekete.

Az Egyesült Államokban elkövetett erőszakos bűncselekmények 50%-át feketék követik el.

Forrás: az FBI statisztikája.

Ennyit a bőrszínről meg a "rasszizmusról".

2021. febr. 3. 04:00
 23/26 anonim ***** válasza:
38%

Milyen az ír favágó hajszíne? vörös!

Pedig nem is kommunista.

Az újszülöttek gyakran besárgulnak.

Pedig nem is kínaiak.

Margit teljesen barna!

Pedig nem kongói születésű, csak jár szolározni.

......tiszta blamázs ez a szín-kérdés! :D

2021. febr. 3. 12:03
 24/26 anonim ***** válasza:
82%
A rasszista ember utál egy bizonyos népcsoportot. Attól, hogy én azt mondom, hogy ő cigány/kínai/néger, nem vagyok rasszista, mert nem vagyok előítélettel az adott népcsoport iránt. Én európai fehérbőrű, azon belül magyar ember vagyok. Ha egy cigány/kínai/néger le európaiz/ le magyaroz, nem fogok megsértődni és rasszistának nevezni az adott embert, mert attól, hogy azt mondta, hogy magyar, nem néz le/nem utál (pedig ha valamelyik, akkor a magyar népcsoport rászolgál a többi nép utálatára) szimplán kifejezte, hogy magyar vagyok.
2021. febr. 3. 22:49
 25/26 anonim ***** válasza:
köznyelvi szóként nem, de pl. szakirodalomban, szociológiáról szóló cikkben, stb. nem szalonképes szerintem. ahhoz tudnám hasonlítani, hogy köznyelvben azt mondani hogy japcsi japán helyett nem rasszista, ez egy argo kifejezés, de egy irodalmi nyelvű cikkben pl. nagyon furcsa lenne és nem odaillő.
2021. febr. 10. 10:11
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem
2021. máj. 1. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!