Igaz-e, hogy több szót a cigány nyelvből vettünk át, lásd: kaja, pia, duma, csaj, csávó, kéró, séró, kamu stb? Ha igen, akkor ezt tudva képes vagy-e ezeket a szavakat tovább használni?
Én az idegen szavak szótárában úgy olvastam, hogy a kaja, kajálás tolvaj nyelben volt, így nem értették akik nem voltak benne.
Amúgy nem érdekel, régóta használom ezeket a szavakat, nem lehet kiírtani csak úgy és hülyeség is lenne.
Ezekkel a szavakkal nincs semmi baj,mert már meghonosodtak a magyar nyelvben.
Ha mindenárom gyomlálni akarsz,akkor gyomláld ki a nyelvünket rontó,érthetetlenné tevő szavakat: szopcsi,türcsi,szemcsi,fülcsi,pöri stb.-ket. Ezek valóban károsak a nyelvhasználat szempontjából!
abszolút az lenne a cél, hogy köznyelvünk szavainak eredetének utánajárjunk, köszönöm a pontosítást előző!
én szeretnék magyarul beszélni, na..
tróger, tré, srác, séró, sóher, meló, majré, haver, balhé...
ezek pedig zsidó eredetű szavak, csak úgy érdekességképp mondom:D
"én szeretnék magyarul beszélni, na.."
Az "abszolút" latin eredetű, nem magyar. Igen aprócska szókincsed maradna a végén, ha az összes latin, szláv és német jövevényszót kigyomlálnád. Nagyjából párszáz szavunk van, ami bizonyítottan finnugor eredetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!