Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért hagyja sok külföldön...

Miért hagyja sok külföldön élő magyar, hogy a gyereke ne tanuljon meg magyarul?

Figyelt kérdés
Sokszor látom azt hogy csak angolul beszélnek vele, nem tartják fontosnak hogy a magyart is elsajátítsa. Ez miért van? Szerintem felelőtlenség így elvenni a lehetőséget a gyerektől mert később sokkal nehezebb lesz neki megtanulni.

2021. jan. 16. 07:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hetes vagyok, elég sok lepontozást kaptam, pedig példát hoztam fel. Mi a gond? Minden szó igaz amit leírtam.
2021. jan. 17. 11:36
 12/23 anonim ***** válasza:
16%
1-es: honnan szalasztottak ebbe az országba?? És még azt mondják a liber álisok, hogy ők is magyarok!
2021. jan. 17. 13:25
 13/23 anonim ***** válasza:
19%
7-es: elég szomorú az, amit itt leírsz, hogy a gyerekeink németek lesznek, és még egy mosolygást is tettél mellé! Te sem vagy magyar érzésű!
2021. jan. 17. 13:27
 14/23 anonim ***** válasza:
71%

13. :D

Mert? Mert a gyerekek szeretnek Németországban élni, szeretik a németet, tudják is, és nem akarnak haza menni, mert kb életükben ha 1-2 hónapot töltöttek magyarban? Mert már idekötik őket a barátok, a nyelv, a megszokottság? :D

Te is csak egy keserű ember vagy, akit zavar ha más jól érzi magát Magyarországon kívül is.

2021. jan. 17. 13:32
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Olaszországban élek a párom olasz. Nagyjából három éven belül tervezzük a gyerekvállalást, és természetesen az anyanyelvük és ezáltal a legfontosabb nyelv számukra az olasz lesz. Ezt hallják otthon, ez fogja körbevenni őket mindenhol.

Azt mindenképp szeretném, hogy hamar találkozzanak az angollal és már gyerekként találkozzanak, mert világnyelv és szeretném, ha ilyen téren stabil lábon állnának. Alapvető igazság, hogy minél több nyelven beszélsz, annál jobban megnyílik előtted a világ.

Magyarul lehet tanítok nekik alapokat, hogy tudjanak beszélni a szüleimmel, esetleg, hogy megértsék a kedvenc magyar meséimet (a Mézga család kötelező lesz) és darabjaimat, de nem fogom rájuk erőltetni. Mindig elérhető lesz számukra a könyves szobánk magyar részlege tele Mikszáth-hal, Kosztolányival, Arany Jánossal és társaikkal, de ha idősebb korukban nem érdeklődnek és megrekednek egy A2-es szinten én nem fogom erőltetni, ellenben ha egy másik nyelv és kultúra megtetszik nekik, támogatom őket, hogy tanulják meg és ismerjék meg. Ha pedig érdeklődnek a magyar iránt, bármikor leülök majd velük tanulni.

Nem értem, hogy miért szólták le páran azt a válaszolót, aki szerint a gyerekei németek és ez rossz dolog. Nem az. Mindenki oda menjen, ahol jól érzi magát. Neki ez Németország, nekem Olaszországban, neked/nektek Magyarország. Őszintén nem értem, hogy ez titeket miért zavar, hiszen nem érint senkit, csak az adott családot.

25/N

2021. jan. 17. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
nézd, kiviszel egy kisgyereket egy másik országba, vagy akár ott születik. lesz egy anyanyelve, meg tanulni fog az iskolában két nyelvet, minek ennél több? lehet vele nyúzni a kölyköt, hogy tanuljon egy kupac halandzsázást, amit körülötte senki nem beszél és senki nem ért, de minek? kn ugyanannyira látom értelmét, mint mondjuk egy magyar gyerekhez spanyolul beszélni abban a reményben, hogy azt a senki által nem használt nyelvet fogja legjobban használni, a többségi nyelv helyett (amin az összes tanára, nevelője, barátja beszélni fog amúgy)
2021. jan. 17. 15:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert az asszimiláció növeli a túlélési egényeket. Inkább tudjon beilleszkedni ott ahol él, ne érje annyi diszkrimináció. Kelet európainak lenni nem épp rózsás, én legalábbis örülök neki ha tévedésből benéznek olasznak/spanyolnak. Kevésbé sanszos, hogy megvernek érte...
2021. jan. 17. 17:47
 18/23 anonim ***** válasza:
28%
16-os: milyen emberek vagytok ti, hogy az anyanyelvetekről így beszéltek? Arany, Petőfi nyelvéről?
2021. jan. 18. 10:32
 19/23 anonim ***** válasza:
36%
El sem tudnám képzelni, hogy valaki ne a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekhez...az meg mán milyen?
2021. jan. 19. 18:54
 20/23 anonim ***** válasza:
71%
Tudod, ha a párod nem a te anyanyelveden beszél, akkor otthon a közös nyelvet használja mindenki. Az meg milyen lenne már, hogy te meg a gyerek beszéltek egymással, a másik szül/a párod meg semmit sem ért belöle!
2021. jan. 19. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!