Miért hagyja sok külföldön élő magyar, hogy a gyereke ne tanuljon meg magyarul?
13. :D
Mert? Mert a gyerekek szeretnek Németországban élni, szeretik a németet, tudják is, és nem akarnak haza menni, mert kb életükben ha 1-2 hónapot töltöttek magyarban? Mert már idekötik őket a barátok, a nyelv, a megszokottság? :D
Te is csak egy keserű ember vagy, akit zavar ha más jól érzi magát Magyarországon kívül is.
Olaszországban élek a párom olasz. Nagyjából három éven belül tervezzük a gyerekvállalást, és természetesen az anyanyelvük és ezáltal a legfontosabb nyelv számukra az olasz lesz. Ezt hallják otthon, ez fogja körbevenni őket mindenhol.
Azt mindenképp szeretném, hogy hamar találkozzanak az angollal és már gyerekként találkozzanak, mert világnyelv és szeretném, ha ilyen téren stabil lábon állnának. Alapvető igazság, hogy minél több nyelven beszélsz, annál jobban megnyílik előtted a világ.
Magyarul lehet tanítok nekik alapokat, hogy tudjanak beszélni a szüleimmel, esetleg, hogy megértsék a kedvenc magyar meséimet (a Mézga család kötelező lesz) és darabjaimat, de nem fogom rájuk erőltetni. Mindig elérhető lesz számukra a könyves szobánk magyar részlege tele Mikszáth-hal, Kosztolányival, Arany Jánossal és társaikkal, de ha idősebb korukban nem érdeklődnek és megrekednek egy A2-es szinten én nem fogom erőltetni, ellenben ha egy másik nyelv és kultúra megtetszik nekik, támogatom őket, hogy tanulják meg és ismerjék meg. Ha pedig érdeklődnek a magyar iránt, bármikor leülök majd velük tanulni.
Nem értem, hogy miért szólták le páran azt a válaszolót, aki szerint a gyerekei németek és ez rossz dolog. Nem az. Mindenki oda menjen, ahol jól érzi magát. Neki ez Németország, nekem Olaszországban, neked/nektek Magyarország. Őszintén nem értem, hogy ez titeket miért zavar, hiszen nem érint senkit, csak az adott családot.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!