Ha lesz ellenzéki elnökjelölt előválasztás azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazhatnak?
Elnökjelölt?
Magyarországon miniszterelnök a kormányfő.
Ha a budapesti főpolgármester jelölt előválasztást nézzük mintának, akkor valószínűleg maga a szavazás online lesz, de előtte személyesen, igazolvánnyal kell majd regisztrálni valamelyik párt irodájában, kirendeltségén (nem kizárt, hogy külföldön is nyitnak ilyet, de szerintem nem valószínű).
Nagyon remélem hogy nem.
A saját politikánk arcul-köpése lenne.
A legtöbb ellenzéki párt megvonná a szavazati jogukat!
"a külföldi magyarok nagy része ellenzék mellett szavaztak. Kevered a határon túli magyarokkal szerintem"
Aki külföldön él, az ugyanúgy nem Magyarországon él, mint a határon túli magyarok. Akkor nem ugyanúgy kéne eljárni az ő esetükben is?
Nem lehet ilyet csinálni!
Amúgy meg a DK a határon túli magyaroktól akarja elvenni a szavazati jogot, így szerintem nem fogják a külföldön élő magyar állampolgárokat bevonni ebbe az egészbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!