Amikor angolul mesélem a HR-esnek a korábbi tanulmányaimat, akkor present perfectet kell használni?
Ha csak azt mondod, mi történt vagy mit tettél a múltban, de időpont megjelölése nélkül, akkor használhatsz Present Perfectet, feltéve, hogy az, amit állítasz, azóta sem változott meg vagy szűnt meg, ill. ha még azóta is fennáll. Pl.
I have always worked the night shift. - Mindig is éjszakai műszakban dolgoztam.
I have worked at several multinational companies. - Már több multinál is dolgoztam.
De ha elhelyezed időben, hogy ez mikor történt, akkor már Past Simple:
When I lived in the city, I always worked the night shift. - Amikor a városban laktam, mindig éjszakai műszakban dolgoztam.
I (had) always worked the night shift before I got promoted. - Mindig éjszakai műszakban dolgoztam az előléptetésem előtt.
After I graduated from the univerity, I worked at several multinational companies. - Miután végeztem az egyetemen, több multinál is dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!