Mit nézzek/hallgassak németül?
Az a helyzet, hogy fél éve kezdtem el komolyabban a némettel foglalkozni, de egyre inkább nem tudom mit nézzek vagy hallgassak. Szoktam rádiót, néha ilyen könnyebb sorozatokat nézni. A Netflixet ajánlották már, de az szerintem nem egy kezdőnek való, mivel amit mondanak németül nem egyezik meg a német felirattal.
Szóval valamit tudnátok ajánlni? Esetleg valami praktikákat is hogy hogyan tanuljak gyorsan. Köszii
RTL,SAT1.
Ha van digitális kábeltv-d,akkor valamelyiken még a feliratot is be tudod kapcsolni.
Nem baj ha elsőre nem érted vagy nem tudod követni a szöveget/beszédet nagyon jól rááll majd a füled is a beszéd dinamikára és kifejezésekre is egy idő után.
Valamilyen game play-t. Pl. Tomb Raider, Life Is Strange.
Biztos van németül is.
Nekem zenékből is fejlődött a német tudásom. Csak sok szám van, amiben sok a rövidítés. pl.
Hab' = habe
Általában az E/1.-ben az igék végére sokszor egy ' ot tesznek, minthogy kiírják az E betűt, és ezt így, rövid alakban is mondják. De ez a kiejtés dolog mindenre igaz, ahol ' van. Azt rövid alakban ejtik, és a nem kiírt betűt ki se mondják
Még példák
'ne = eine
geh'n = gehen.
Hirtelen ennyi jutott eszembe :D
Még amire figyelni kell, hogy ha nem echte német zenét hallgatsz, van egy tipikus akcentus. Pl. a "Ch"-t erős "S"-nek mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!