Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Amikor amerikaiak megkérdik,...

Amikor amerikaiak megkérdik, hogy vagyok, mit mondjak?

Figyelt kérdés

Ez a tipikus smúzolós "How are you?"

Mindig mondom, hogy "Fine, thanks. And you?" (Vagy valami hasonlót, mikor mit.)

És a lényeg, hogy ilyenkor még ha ők köszönnek rám pl egy WhatsApp-beszélgetésben akkor se viszik tovább. De személyesen se.

Nem szeretem ezt a semmire vezető kérdezősködést.

Ez mindig ennyi náluk?

2020. dec. 29. 01:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Mesélj akkor valami normálisat.
2020. dec. 29. 02:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az amerikaiknál ez nem valódi kérdés, hanem kvázi köszönési forma. Akkár válaszként rögtön vissza is kérdezhetsz mosolyogva, hogy "how are you?" anélkül, hogy bármit válaszolnál a kérdésre magára. Nem várnak választ a kérdésre és ha nem álltok egymáshoz közel, akkor nem is tudják kezelni, ha elkezded kifejteni, hogy hogy vagy, főleg, ha rosszul. Egyszerűen ilyen a kultúrájuk.

Egyébként nekem berögzült, hogy normálisan válaszolok a kérdésre, aztán a külföldiek (országfüggően) sokszor nehezen reagálják le, amikor mondom, hogy fáradt vagyok, álmos vagyok, fáj a fejem, vagy bármi más bajom van, mert azt kellene mondanom, hogy jól vagyok, köszi. Szerencsére olyan országban élek, ahol a helyiek szintén őszintén válaszolnak a kérdésre, szóval annyira nem vagyok fura.

2020. dec. 29. 02:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

English with Lucy csatorna pont ilyen témákat ölel fel. Érdemes követni, mert sokat lehet belőle tanulni.

. [link]

2020. dec. 29. 02:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Koszones, nem erdeklik, hogy hogy vagy, foleg nem a bajod.

Most pl. a WhatsApp-en mit is kezdjenek a bajaiddal?

2020. dec. 29. 07:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább köszönés, a pénztáros is megkérdezi, hogy vagy, elég visszakérdezni ugyanúgy, ők ezzel már le is tudták. :)
2020. dec. 29. 13:29
 6/13 anonim ***** válasza:
44%
Fake everything until you make anything.
2020. dec. 29. 13:33
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
ez nem kérdezősködés, ez a köszönés része... a franciak is ugyanezt csinálják. ugyanolyan mint a szia-szia, csak több betűből áll. logikusan a köszönés után kezded a beszélgetést, nem a köszönésről beszélgetsz.
2020. dec. 29. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:
32%
Ha egy kérdésnél nem érdekel a válasz, és ez neked a köszönés, valószínű nem lesz őszinte a duma. De nem is arról szól. Ott minden business.
2020. dec. 29. 18:43
 9/13 anonim ***** válasza:
I'm Fine. Fine, how are you?
2020. dec. 30. 23:00
 10/13 anonim ***** válasza:
15%

Igen sajnos felszínesek.

Mikor rád írnak akkor vissza tudsz kérdezni, hogy you’re right?

És ennyi.

Ez nekem is nagyon furcsa volt mikor az utcán találkoztam a kollégámmal és mondtam neki Hi, How are you?

Erre az volt a válasz, hogy you’re right?

Tehát kérdésre kérdéssel válaszolt, de ez nem olyan kérdés, hogy tényleg érdekli, hogy mi van velem.

2020. dec. 30. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!