Amikor amerikaiak megkérdik, hogy vagyok, mit mondjak?
Ez a tipikus smúzolós "How are you?"
Mindig mondom, hogy "Fine, thanks. And you?" (Vagy valami hasonlót, mikor mit.)
És a lényeg, hogy ilyenkor még ha ők köszönnek rám pl egy WhatsApp-beszélgetésben akkor se viszik tovább. De személyesen se.
Nem szeretem ezt a semmire vezető kérdezősködést.
Ez mindig ennyi náluk?
Az amerikaiknál ez nem valódi kérdés, hanem kvázi köszönési forma. Akkár válaszként rögtön vissza is kérdezhetsz mosolyogva, hogy "how are you?" anélkül, hogy bármit válaszolnál a kérdésre magára. Nem várnak választ a kérdésre és ha nem álltok egymáshoz közel, akkor nem is tudják kezelni, ha elkezded kifejteni, hogy hogy vagy, főleg, ha rosszul. Egyszerűen ilyen a kultúrájuk.
Egyébként nekem berögzült, hogy normálisan válaszolok a kérdésre, aztán a külföldiek (országfüggően) sokszor nehezen reagálják le, amikor mondom, hogy fáradt vagyok, álmos vagyok, fáj a fejem, vagy bármi más bajom van, mert azt kellene mondanom, hogy jól vagyok, köszi. Szerencsére olyan országban élek, ahol a helyiek szintén őszintén válaszolnak a kérdésre, szóval annyira nem vagyok fura.
English with Lucy csatorna pont ilyen témákat ölel fel. Érdemes követni, mert sokat lehet belőle tanulni.
. [link]
Koszones, nem erdeklik, hogy hogy vagy, foleg nem a bajod.
Most pl. a WhatsApp-en mit is kezdjenek a bajaiddal?
Igen sajnos felszínesek.
Mikor rád írnak akkor vissza tudsz kérdezni, hogy you’re right?
És ennyi.
Ez nekem is nagyon furcsa volt mikor az utcán találkoztam a kollégámmal és mondtam neki Hi, How are you?
Erre az volt a válasz, hogy you’re right?
Tehát kérdésre kérdéssel válaszolt, de ez nem olyan kérdés, hogy tényleg érdekli, hogy mi van velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!