Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » ". If I were a boy. " ". The...

". If I were a boy. " ". The way I are. " De miért?

Figyelt kérdés

Egy Beyonce és egy Timbaland számoról van szó. Miért így éneklik? Miért nem "if I was a boy", "the way I am" vagy "the way you are"???

Ennek így más értelme van vagy csak egyszerűen így jobban hangzik?

2008. nov. 30. 19:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
39%

Ez szerintem valami olyasmi,mint amikor a Tarzan úgy beszél,hogy "Tarzan lenni éhes" vagy "Tarzan menni Jane".

Alapból ugyan elég furán hangzik,de dalszövegbe befűzhető pláne az ilyesféle hivalkodó,freestyle stílusokba.

2008. nov. 30. 19:21
 2/18 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam, de ez így nagyon béna! Sőt, inkább illúzióromboló! Ezek a celebek...
2008. nov. 30. 19:30
 3/18 A kérdező kommentje:
Ja, bocs, a lényeg kimaradt: köszönöm! :-)
2008. nov. 30. 19:31
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem "if I was a boy"

Mert úgy helytelen. Nyelvtanilag ez teljesen helyes, nem a költői szabadság miatt van, mint előbb írták. A többire sajnos nem tudom a választ, de az biztos, hogy az "If I were a boy"(=ha fiú lennék) helyes kifejezés.

2008. nov. 30. 19:35
 5/18 anonim válasza:
100%
Ez így helyes nyelvtanilag. Feltételes módban ez így van ("én a helyedben"=if i were you"
2008. nov. 30. 19:59
 6/18 anonim ***** válasza:
66%
If után nem állhat was! Ezért van if i were a boy.
2008. nov. 30. 20:15
 7/18 A kérdező kommentje:

Basszus, tényleg! Mondjuk ez sem teljesen igaz, mert van egy olyan kedvenc számom is, amiben meg pl. was áll az if után (If I Was a Little Bit Taller, If I Was a Baller... ). De mindegy.

És mi a helyzet Timbaland cimborával?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2008. nov. 30. 20:42
 8/18 anonim ***** válasza:
78%
Na ez engem is erdekelne. Ez olyan, mint mikor sok szamban a she/he utan is do/don`t van.
2008. nov. 30. 21:01
 9/18 anonim ***** válasza:
35%

Timbaland cimborával az a helyzet,hogy csak feltűnés miatt használja az igét így. Szóval nem helyes,de szlengben miért ne lenne az?

Feltételesben were kell,de elfogadható a was is( nem minden nyelkönyv mondja helyesnek,de sok igen).

2008. nov. 30. 22:46
 10/18 anonim ***** válasza:
82%
NE LEGYETEK MÁR BUTÁK! "If" után lehet "was", hogyne lehetne? "Will" és annak múltideje, a "would" nem lehet! Az "If I was a boy" ennyit jelent magyarul: "Ha egy fiú lennék". Ez egy teljesen értelmes, feltételes angol mondat (Conditional type 2). A "The way I are" tényleg nem helyes így, de ez csak azért van, mert a rím így jön ki. Amúgy sem ritka az ilyen, főleg nem a zenében.
2008. dec. 1. 14:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!