Miért "tej"-nek hívják a kókusz, szója, mandula, stb. levét?
A kókusz, szója, mandula stb-nek NINCS leve, de ezekböl lehet készíteni tejszerü folyadékot!
Ezt meg, mivel színre, állagra, felhasználási módra nézve hasonlít a tehéntejre, ezért az egyszerüség kedvéért kókusz, szója, mandula stb tejnek nevezik, ez így sokkal egyszerübb, mint kölülírni, hogy kókusz, szója, mandula stb-böl készült tejhelyettesítö termék!
Pont azért, amiért a birsalmasajtot és a disznósajtot is sajtnak hívják, pedig nem az. :D De azért lehet vágni, mint a sajtot.
A pitypangnak, meg a kukacodnak is van teje, mégse tejből van, de mivel fehér és tejszerű, ezért tejnek is lehet hívni.
A kókusztejnek meg kifejezetten a kókusztej elnevezés az ildomos, utalva a fehéres tejszerű állagára - amit főleg sütés-főzéskor használnak fel. Ellentétben a kókuszvízzel, ami a kókusz belsejében levő áttetsző folyadék, amit "üdítőként" megiszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!