Az Angol nyelvben, hogyan működnek ezek a szavak? (brothers/sisters)
Ugye a Magyarnál van külön szó, mint "testvér" "testvérek". Az angolnál (illetve sok nyelvnél) csak fiú testvér és lány testvér van.
Tegyük fel: van 4 lány tesóm meg 3 fiú tesóm.
És én azt akarom mondani, hogy a Mai napomat a testvéreimmel töltöttem. Akkor azt, hogy mondom? Hogyan fejezem ki a testbéreimet? with my brothers? vagy sisters?
Valamint hogyan tudok magázni?
Honnan tudják, hogy én most magáztam vagy tegeztem ha mind a kettőre a You szó a megfelelő?!
Nem fityogtatas, de ez kis plusz tudas, tanitas sem art.
Nem beszelve arrol , kerdezo Talan jobban erti a miert, mikor, hogy oldalat is.
Amugy ez csak magyar felfogas, hogy az angol csak tegez. 43 eve hallottam magyaroktol Es azota is csak magyartol. Mas nemzetsegtol nem.
Az igazsag az , hogy az angol (mamar) mindenkinek you-t hasznal, kortol, nemtol, poziciotol fuggetlenul.
Hát nekem a középiskolában volt egy, az USA-ból Magyarországra házasodott angoltanárnőm, aki (amellett, hogy szebben beszélt magyarul, mint néhány osztálytársam) azzal kezdte első vele töltött óránkon, hogy tegezzük, mert a magázódást egyszerűen képtelen megtanulni, ugyanis ilyen az angolban nincs.
Namármost, az rendben, hogy a "you" eredetileg a mi magázódásunknak megfelelő használatban volt, de egy jó ideje (a jelenleg a nyelvet tanulók számára akár az ősidőktől számítva) már csak ez az egyetlen személyes névmás egyes szám második személyben. Semmi haszna nincs magázásnak vagy tegezésnek hívni nyelvtörténeti oktatás keretein kívül.
#15, elnezest, de a hozzaszolasod alapjan, kozonseges emberek kozott forogsz. A sibling meg mindig mindennapos szo, nem csak “valasztekos, igenyes emberek “ hasznaljak.
Igaz, sokan mondjak, hogy “my brothers and sisters “, ez sem igenytelen, nem valasztekos kifejezes.
"Annyira bírom, mikor jön egy tök kezdő, feltesz egy egyszerű kérdést, amire valami épkézláb választ vár, és erre jönnek egyesek, akik elkezdik fitogtatni a tudásukat egymás előtt..."
Ez meg már milyen szellemi posványba lehúzó kijelentés, tanítani kéne. :D Középfok környékén már találkozhat vele újságcikkben vagy novellában. Nem kell neki ebből felelnie, csak megjegyzi, hogy van ilyen is (nyilván van, akinek pár szó elraktározása már problémát jelent, de talán vannak még olyanok is, akiknek nem), és ha belebotlik, akkor összejön az agyi kapcsolódás.
"Középfok környékén már találkozhat vele ... ha belebotlik, akkor összejön az agyi kapcsolódás."
Évek fognak eltelni addig, míg eléri a középfokot (de legalábbis hosszú hónapok), hiszen kezdő. Ha nem kezdő lenne, ismerné a sibling szót, a kérdéséből viszont egyértelmű, hogy nem ismerte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!