Az "About" hogyan fordítandó magyarra?
Figyelt kérdés
Minél rövidebben kéne. Egy alkalmazáshoz kéne. Az oldal alapvető infókat írna mint verzió, kiadás dátuma, stb. Angolul tudok, de ez így is gondot okoz.2020. nov. 16. 23:45
1/15 anonim válasza:
Jó kérdés, szerintem nincs ide illő. Találj ki valami kreatívat.
2/15 A kérdező kommentje:
Az eléggé nagy kár... Máshol nem tudod hogy írják?
2020. nov. 17. 00:06
3/15 anonim válasza:
esetleg úgy nem jó, hogy
-ról/-ről?
4/15 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd? Nem teljesen értem mire gondolsz.
2020. nov. 17. 00:20
5/15 anonim válasza:
De mi lesz a weboldal teljes címe? Megpróbálok kitalálni rá valamit, ami passzolhat.
6/15 A kérdező kommentje:
Nincs még neve.
2020. nov. 17. 00:24
7/15 anonim válasza:
#3-mas vagyok
az about szónak nincs konkrét jelentése, hanem egy utána hozzáadott szóval tudjuk értelmezni, úgy, hogy ne csak a rag maradjon
pl: about me-rólam
vagy: she talked about something-(ő) beszél valamiről
vagyis magában az "about" szó a fent írt, - ról/-ről - ként fordítható
(szerintem így logikus, bár én még nem tudok olyan jól angolul, de remélem, tudtam segíteni:)
8/15 A kérdező kommentje:
Angolul én tudok jól, tehát nem ez a probléma. A probléma az, hogy ezt a lapot valahogy el kéne nevezni. Az angolok ezt "About"-nak nevezik el.
2020. nov. 17. 00:36
10/15 KmsRys válasza:
Ezt magyarul így szokták írni:
- Névjegy
- Az alkalmazás névjegye
- Az oldalról
- Az alkalmazásról
- A weboldal névjegye
Legalábbis én ezekkel találkoztam, ezeket szokták magyarul írni az about helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!