Akkor mi értelme van ott a had-nek? Sima past simple miért nem lett volna jó?
2020. okt. 17. 23:18
3/9 anonim válasza:
A második past perfect simple. A múlt előtti múlt. Értelem szerűen a vírust előbb terjesztették szét minthogy felfedezték volna a gyógyszert ellene. Rémelem érthető! :)
2020. okt. 18. 00:03
4/9 A kérdező kommentje:
Past perfect simple. Ez még középfok?
A mondat egyébként nem pont azt jelenti, hogy a gyógyszer már az előtt létezett, mielőtt szétterjesztették a vírust?
2020. okt. 18. 00:21
5/9 anonim válasza:
Középfokon már mind a 12 igeidőt tudnod kell. A Past Perfect Simple-t is.
2020. okt. 18. 00:50
6/9 anonim válasza:
Mi számít középfoknak? Ez egy bugyuta megfogalmazás. 5 évet éltem Amerikában, az esetek 95%-ban 3 igeidővel el lehet lenni, a többi 5%-ban meg ez még kiegészül 2-vel. Az egyik ott született osztálytársammal mentem ki először 10. osztály végeztével a nyáron. Ő kint élt születésétől 14 éves koráig, és angolórán kiderült hogy nem tudta mind a 12 igeidőt használni. Mert semmi szükség nincs rá, még sosem hallotta némelyiket. Egyáltalán nem volt hülye, 4-es volt mindenből (angolból is), szimplán azért nem tudta mindet mert nem ismerte őket. És akkor ezek szerint ő, aki anyanyelvi szinten beszél angolul, nincs középfokú nyelvismerete? Na ne vicceljünk már.
2020. okt. 18. 03:29
7/9 anonim válasza:
De a hozzászólásodból kiderül, hogy neked az is anyanyelvi, ha műveletlen. Szerintem azért meg kellene különböztetni azt, aki legalább egy könyvet elolvasott, meg aki nem.
Idézet: Na ne vicceljünk már. :D
2020. okt. 18. 08:01
8/9 anonim válasza:
#4: Épp ellenkezőleg: a vírus elterjesztése volt előbb, ezért áll az Past Perfectben.
2020. okt. 18. 09:45
9/9 anonim válasza:
Had + 3.alak, az Past Perfect, vagyis azt fejezi ki, hogy valami már egy múltbeli pillanathoz képest is (már a múlt adott pillanatában is) a múltban volt.
A gyógyszer azért létezett, mert (addigra már) elterjesztették a vírust.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!