Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell angolul mondani,...

Hogy kell angolul mondani, hogy "valami alapján készült"?

Figyelt kérdés
Pl. hogy ez a film xy játék alapján készült...
2010. aug. 5. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
The story of the film is based on XY game. Nem tükörfordítás, de szerintem ez hangzik a legjobban.
2010. aug. 5. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

This film based on ... game.

valami ilyesmi, de nem akarok hülyeséget mondani, nyáron kicsit kijöttem a gyakorlatból az angol mondatok szerkesztése terén..:d

2010. aug. 5. 19:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Na igen, tudtam hogy hiányzik valami, az 'is' :DD

Szóval úgy helyes, ahogy az első válaszoló írta :)

2010. aug. 5. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Első vagyok, másodiknak: ha nem akarsz hülyeséget mondani, mégis miért böffented ide ezt a szóhalmazt?

Javítanám magam: manapság gyakoribb kifejezés a plot a story helyett, így a mondat: The plot of the film is based on XY game.

2010. aug. 5. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor én is fűznék egy megjegyzést: felesleges mkihangsúlyozni, hogy a film cselekménye alapszik a játékon, mivel ez nem is volt benne az eredeti mondatban. (pl. a Mortal Kombat vagy a Street Fighter filmnek semmi köze a járékhoz)
2010. aug. 5. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Mármint a filmek cselekményének, hogy egyértelmű legyen. Csak a szerplőket vették át. Ami azt illeti, éppen az a ritkább, ha egy film a cselekményt is átveszi.
2010. aug. 5. 19:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Elnézést, nem vagyok otthon ilyen témákban, lefordítottam a saját logikám szerint. De ha úgy van, ahogy az előző válaszoló mondja, akkor vedd ki a plot of-ot, és szimplán: The film is based on XY game.
2010. aug. 5. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!