Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha nagyon jól akarok élni,...

Ha nagyon jól akarok élni, akkor egyértelműen németül kell tanulnom? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

van ez a világ legélhetőbb városai-lista, és az első 10 helyezett:

1. Bécs - németül beszélnek

2. Zürich - németül beszélnek

3. Genf - franciául beszélnek

4. Vancouver - angolul beszélnek

4. Auckland - angolul beszélnek

6. Düsseldorf - németül beszélnek

7. München - németül beszélnek

9. Bern - németül beszélnek

10. Sydney - angolul beszélnek

szóval a németül beszélő országokban a legjobb az életszínvonal, nem?

2010. aug. 5. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
tök mind1, mert ha magyar vagy, akkor egy senki leszel a külföldiek szemében és nem fogsz hű de jól élni. 1% a kivétel:)
2010. aug. 5. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Vagy lesz annyi eszed, hogy a megkeresett pénzzel hazajársz, és itt költöd el. Akkor aranyéleted lesz.
2010. aug. 5. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ha van egy keresett szakmád, jó végzettséged, kiemelkedően jó vagy abban amit csinálsz akkor bárhol élhetsz nagyon jól.
2010. aug. 5. 15:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan helyen akarsz élni, dolgozni, ahol a németre van szükség, akkor igen.
2010. aug. 5. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy mar egy lista hatarozza meg az eletedet. Az, hogy x varost elhetonek neveznek, meg nem biztos, hogy neked egyaltalan tetszene es tudnal ott elni. Egyaltalan milyen szempontbol elheto? Es ha valtozik az elso hely, akkor mindig koltozni fogsz? Azt tanuld, amit akarsz, amit hasznosnak talalsz, de nem egy ilyen buta lista alapjan, hanem magadnak.
2010. aug. 5. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Közép-Európában mindenképp érdemes németül beszélni. De ezt ne egy lista alapján döntsd el. Ha én most megadom neked a legtöbb arannyal rendelkező országok listáját és az első Kína lesz, abból mégn me következik, hogy kínaiul kell megtanulni. Angol rendkíül fontos.
2010. aug. 5. 21:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Tegnap 15:15-össel értek tejlesen egyet... :S

Meg hozzáfűzném, hogy csak a némettel semmire sem mész...

2010. aug. 6. 10:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

1) Annak a szónak, hogy "élhető", nincs értelme. Eddig bárki védte ezt a szót, amikor megpróbáltam belőle kicsikarni egy definíciót, az illető mindig kudarcot vallott.

2) Az ilyen listák szubjektívek. Definiálnak egy élhetőség nevű tulajdonságot, ami más, mérhető tulajdonságokból áll össze. Ehhez súlyozni kell, holott a valóságban két különböző ember nem egyformán súlyoz. Van, akinek a napos idő a fontos, van, akinek inkább a jó tömegközlekedés. Van, aki jobban szereti a nyüzsgést és éjszakai életet, van, aki a csendet és a tiszta utcákat. Bécs nekem pl. egyszerűen nem tetszik, nem fog meg, semmi érdekeset nem találok benne. Miféle város-toplista az, amin szerepel a jelentős részben gagyi, rozoga Sydney, de nem szerepel Párizs? Budapest amúgy ezerszer jobb hely Bernnél.

3) Ahhoz, hogy jól élj, elsősorban pszichológiailag kell rendben lenned, azaz nem aggodalmaskodni, nem dühöngeni, nem rettegni, nem gyűlölködni, élvezni az életet, tudni elengedni magad, tudni barátkozni, nyitottnak lenni stb. Ezek kellenek a jó élethez. Pénz is kell hozzá, és ebben akár még a német nyelvtudás is segíthet, de naiv a kérdésed.

2010. aug. 6. 18:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, én már megtanultam, többféle vizsgám van, több mint 20 éve napi rendszerességgel használom a munkámban és a magánéletemben is, és még a közelében sem járok a leggazdagabbaknak, de ha már tudsz németül, akkor sem biztos hogy a legélhetőbb városokban fogsz kikötni, ismerek németül gyönyörűen beszélő munkanélküli pedagógust is, szóval szerintem nem garancia...
2010. aug. 8. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!