Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Magyarországon hogyhogy...

Magyarországon hogyhogy nincsenek tájszólások?

Figyelt kérdés

Tudom ,hogy van pl szegedi és hasonlok ,de úgy értem mint Ausztriába

az osztrákok szinte kilométere betudják lőni ki honnan jött pusztán beszédből.

Szerintem nehéz lenni egy Győrit Debrecenit Miskolcit csupán beszéld alapján megkülönböztetni mint pl ha valaki határon túli magyar akkor azt rögtön halljuk.

Magyar beszéd hogyhogy ennyire egységes és tájszólás ritka vagy nagyon kevés egy átlag magyar beszédében.

2020. aug. 10. 14:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Jérdező, nem tzdom milyen tájszolást hallasz a határon túliakon. Én Nagyváradon élek s nem vettem észre hogy másképpen beszélnénk mint ahigy a televízióban halljuk. Hozzátegyem.a magyar adójat nézzük.
2020. aug. 16. 22:06
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
ez egy tök érdekes kérdés és több szintén érdekes választ láttam, úgyhogy köszönöm :) Amit a 9-es linkelt, azt is, jót nevettem rajta :D családom debreceni, nekik durván tájszólásuk volt annak idején, most már, hogy Pest közelében lakunk bő 10 éve, ez eltűnt, de nagyon ritkán még mindig lehet hallani. Mondjuk leginkább a szavakon, vagy amikor valaki mond egy ilyet, hogy felgyújtom a villanyt...
2020. aug. 17. 00:54
 23/24 Mansour ***** válasza:
100%
Hát olyat hogy "felgyújtom a villanyt" éppen Pesten is mondanak. Lehet, hogy a fiatalabb korosztály már nem.
2020. aug. 17. 09:55
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, Szegeden is mondják, hogy felgyújtom a villanyt.
2020. aug. 17. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!