Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Afrikaans mennyire tanulható...

Afrikaans mennyire tanulható nyelv?

Figyelt kérdés
2020. júl. 20. 04:23
 1/6 Mansour ***** válasza:
78%
Hogy érted azt, hogy mennyire tanulható? Hogy Magyarországon milyen lehetőségek vannak a tanulására, vagy hogy más nyelvekhez, pl. az angolhoz képest milyen könnyen tanulható?
2020. júl. 20. 08:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Utóbbi

Kb mennyire nehéz elsajátítani

2020. júl. 20. 13:25
 3/6 Mansour ***** válasza:
74%
Az afrikaansról azt kell tudni, hogy a holland egy régebbi változatából alakult ki némi nyelvtani egyszerűsödéssel és egy csomó afrikai eredetű szó átvételével. De az alapvető szókincs azért nagyon közel áll a hollandhoz. Tehát nagyjából úgy tanulható, mint a holland, az egyszerűbb nyelvtan miatt még egy kicsit könnyebben is. Nagyban azon is múlik a dolog, hogy az angol és a német nyelvet mennyire ismered. Ha mindkettőt elég jól, akkor nagyon könnyen tanulható a holland és az afrikaans is. De ha legalább az egyiket jó tudod, már az is nagy segítség. Egyébként én azt javasolnám, hogy először hollandul tanul meg, legalább egy középszinten, utána már gyerekjáték lesz az afrikaans. A holland hasznosabb is lehet, kivéve persze ha kimondottan afrikaans nyelvű területre szeretnél menni, vagy azzal behatóbban foglalkozni. De igazából ezeken a területeken az angollal is jól el lehet boldogulni, úgyhogy olyan nagy hasznossága az afrikaansnak végül is nincsen. Inkább szórakozásból érdemes tanulni.
2020. júl. 20. 14:15
 4/6 A kérdező kommentje:
3-as még Dél-Afrika afrikaans nyelvű tartományaiban(Western Cape,Easter Cape) és Namíbiában is kb mindenki tud angolul?
2020. júl. 20. 14:42
 5/6 Mansour ***** válasza:
71%
Szerintem valamilyen szinten biztosan. Hogy pontosan milyen szinten, azt már nem tudom, de gondolom, a magyar átlagnál biztosan jobban.
2020. júl. 20. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a netet néztem meg és ezt találtam:Jó hírünk van! Minden nyelven meg lehet tanulni (legfeljebb sokáig tart). A Voxy nevű, nyelvoktatással foglalkozó cég kifejlesztett egy módszert, aminek a segítségével nagyjából meg lehet mondani, egy adott nyelv elsajátítása mennyire nehéz.

Keresési eredmények

Internetes találatok

Melyik nyelven a legnehezebb megtanulni? Tudományos ...

jazzy.hu › ajanlo › melyik-nyelven-a-legnehezebb-meg...

2019. jan. 2. - ... nagyjából meg lehet mondani, egy adott nyelv elsajátítása mennyire nehéz. A nyelvek ... Ők úgy próbálták rangsorolni a nyelveket, hogy mennyire nehéz őket ... Mennyi időt tudunk a nyelvtanulásra fordítani egy héten? ... Franciaország (francia) 67,8 millió beszélő, Dél-Afrika (afrikaans) 4,9 millió beszélő.

2020. júl. 24. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!